Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

LeasePlan: Το 84% των Ελλήνων οδηγών βλέπει θετικά την ηλεκτροκίνηση

LeasePlan: Το 84% των Ελλήνων οδηγών βλέπει θετικά την ηλεκτροκίνηση

Mobility Insights Report, ενότητα «Hλεκτρικά Οχήματα και Bιωσιμότητα»

φαίνεται στην ενότητα «EVs & Sustainbility» της ετήσιας έκθεσης Mobility Insights Report που δημοσίευσε η LeasePlan, μαζί με την κορυφαία εταιρεία ερευνών Ipsos. Η έκθεση, η οποία βασίζεται στα αποτελέσματα έρευνας σε περισσότερους από 5000 οδηγούς σε 22 χώρες, διαπιστώνει ότι στη χώρα μας, όπως και διεθνώς, περισσότεροι οδηγοί από ποτέ σκέφτονται τη μετάβαση στη χρήση ηλεκτρικού οχήματος (EV), εντοπίζοντας σε αυτήν σημαντικά οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη.

Τα βασικά ευρήματα της έρευνας σε ό,τι αφορά τη χώρα μας δείχνουν μια εντυπωσιακή στροφή στην προσέγγιση των Ελλήνων οδηγών προς την ηλεκτροκίνηση, με το 84% των ερωτηθέντων να δηλώνει ότι «βλέπει» θετικά τα ηλεκτρικά οχήματα, στάση που έχει μεταβληθεί προς το θετικότερο κατά 55% την τελευταία τριετία. Πρόκειται για ένα ποσοστό που καθιστά τη χώρα μας την 3η πιο «φιλική» χώρα προς την ηλεκτροκίνηση, σε ό,τι αφορά την στάση των ίδιων των οδηγών.

Ως προς την πρόθεση χρήσης ενός ηλεκτρικού οχήματος, το 80% των Ελλήνων φαίνεται να είναι θετικό προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο, με το 44% να δηλώνει ότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα μεταβεί σε ηλεκτρικό όχημα και το 36% να δηλώνει ότι είναι πιθανό να το κάνει.

Στα κορυφαία κίνητρα για την απόκτηση ενός ηλεκτρικού οχήματος ή ενός οχήματος χαμηλότερων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα συγκαταλέγονται τόσο τα οφέλη για το περιβάλλον από τη μείωση των εκπομπών CO2 – απάντηση που έδωσε το 65% των Ελλήνων συμμετεχόντων στην έρευνα, υπερβαίνοντας κατά 19% τον γενικό μέσο όρο – όσο και το χαμηλότερο κόστος χρήσης (67% έναντι 47% του γενικού μέσου όρου) και οι φορολογικές ελαφρύνσεις (48% έναντι 33% του γενικού μέσου όρου).

Ωστόσο, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση δεν βαίνει ανεμπόδιστη. Στην Ελλάδα, ο κυρίαρχος ανασταλτικός παράγοντας φαίνεται να είναι το κόστος αγοράς ενός EV, όπως ανέφερε το 65% των ερωτηθέντων – έναντι του 57% στον γενικό μέσο όρο.

Παρά το αυξανόμενο ενδιαφέρον για τα EV, οι οδηγοί σε όλες τις χώρες που συμμετείχαν στην έρευνα, διστάζουν να προχωρήσουν στη μετάβαση λόγω περιορισμένων υποδομών φόρτισης, αναφέροντας την έλλειψη σταθμών φόρτισης ως βασική τροχοπέδη σε ποσοστό 35%. Το αντίστοιχο ποσοστό για τους Έλληνες οδηγούς είναι 47%, ενώ τελευταίο στη «λίστα» των ανησυχιών των Ελλήνων αναφορικά με τη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση είναι το μικρότερο οδηγικό εύρος των ηλεκτρικών οχημάτων (31% έναντι 34% του γενικού μέσου όρου).

Ο Κωνσταντίνος Πετρούτσος, Διευθύνων Σύμβουλος της LeasePlan Hellas, δήλωσε σχετικά: «Η μεγάλη στροφή των Ελλήνων οδηγών προς την ηλεκτροκίνηση καθιστά πιο αναγκαίες από ποτέ τις δράσεις για την εξέλιξη των υποδομών φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων στη χώρα μας. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι σωστές υποδομές αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την περαιτέρω ανάπτυξη της ηλεκτροκίνησης στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς. Η LeasePlan, σε διεθνές επίπεδο, έχει ήδη παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για τη διασφάλιση ενός καθολικού, προσιτού και βιώσιμου πλαισίου υποδομών φόρτισης, τις οποίες οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής σε ολόκληρη την Ευρώπη μπορούν να συμβουλευτούν».

Η δεύτερη ενότητα της φετινής έκθεσης Mobility Insights Report, η οποία περιλαμβάνει ανάλυση των δεδομένων και των ευρημάτων για κάθε χώρα, είναι διαθέσιμη στον παρακάτω σύνδεσμο: https://issuu.com/leaseplan_hellas/docs/gr-mobilityinsightreport_evs-sustainability

ΤΕΛΟΣ

Σημείωση προς του Συντάκτες:

Η LeasePlan Mobility Insights είναι μια ετήσια έρευνα για τη γνώμη του οδηγού πάνω στα σημαντικότερα θέματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και υλοποιείται σε συνεργασία με την κορυφαία εταιρεία έρευνας Ipsos. Ονομαζόταν επίσημα LeasePlan Mobility Monitor.

Η έρευνα διεξάγεται σε 22 χώρες: Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Δανία, Φινλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία , Τουρκία, Ηνωμένο Βασίλειο και Ηνωμένες Πολιτείες

Η έρευνα χωρίζεται σε τρεις ξεχωριστές εκδόσεις:

1) Mobility in the New Normal

2) EVs & Sustainability

3) Car Data & Privacy (Άνοιξη 2021)

Οι ερωτήσεις συμπεριλήφθηκαν σε μια διαδικτυακή έρευνα μεταξύ καταναλωτών στην κοινότητα I-Say της Ipsos (n = 250 ανά χώρα, εθνικά αντιπροσωπευτική για την ηλικία και το φύλο)

Περισσότερες πληροφορίες για τον Τύπο

Θάλεια Θωμάτου, Pitch PR, 2168001595, tthomatou@pitchpr.gr

Σχετικά με την LeasePlan Hellas

Η LeasePlan Hellas, ηγέτιδα στην παροχή αυτοκινήτου ως υπηρεσία (Car-as-a-Service), δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 2003 και είναι 100% θυγατρική της LeasePlan Corporation N.V. Κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην ελληνική αγορά, έχει διαγράψει δυναμική και σταθερά ανοδική πορεία, προσφέροντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες λειτουργικής μίσθωσης και καινοτόμες λύσεις που ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες των πελατών της. Σήμερα, διαχειρίζεται περισσότερα από 33.800 αυτοκίνητα. Με 58 χρόνια εμπειρίας παγκοσμίως, η αποστολή της LeasePlan είναι να παρέχει το what’s next στη βιώσιμη μετακίνηση, ώστε να μπορούν οι πελάτες της να εστιάσουν στο what’s next για αυτούς.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της LeasePlan ή τα εξής link:

Facebook: www.facebook.com/LeasePlanHellas

YouTube: www.youtube.com/channel/UCbvNgkGDxtOJUfcXe43rDOA

LinkedIn: www.linkedin.com/company/leaseplan

Αποποίηση ευθυνών

Αυτό το υλικό έχει εγκριθεί αποκλειστικά από, και αποτελεί ευθύνη της LeasePlan Corporation N.V. (“LPC”) βάσει ιστορικών πληροφοριών που παρέχονται από τις LeasePlan διεθνώς και την LPC. Η LPC δεν παρέχει καμία εκπροσώπηση ή εγγύηση (ρητή ή σιωπηρή) οποιασδήποτε φύσης, ούτε αποδέχεται καμία ευθύνη ή ευθύνη οποιουδήποτε είδους, σε σχέση με την ακρίβεια ή την πληρότητα οποιασδήποτε από τις πληροφορίες ή απόψεις αυτού του υλικού.

Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το έγγραφο προέρχονται από πηγές που δεν έχουν επαληθευτεί ανεξάρτητα. Η LPC δεν αναλαμβάνει καμία υποχρέωση και δεν υποχρεούται να παρέχει στον παραλήπτη πρόσβαση σε οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες ή να ενημερώσει αυτό το έγγραφο ή να διορθώσει τυχόν ανακρίβειες που ενδέχεται να γίνουν εμφανείς και διατηρεί το δικαίωμα, χωρίς να αιτιολογήσει, ανά πάσα στιγμή και για οποιαδήποτε τροποποίηση ή τερματισμό των πληροφοριών που περιγράφονται στο παρόν.

Εκτός από την περίπτωση ψευδούς δήλωσης, ούτε η LPC ούτε οποιεσδήποτε από τις θυγατρικές της, σύμβουλοι ή εκπρόσωποί της θα φέρουν καμία ευθύνη για τυχόν άμεσες, έμμεσες, επακόλουθες ή άλλες απώλειες ή ζημίες, συμπεριλαμβανομένης της απώλειας κερδών που υπέστη εσείς ή οποιοδήποτε τρίτο μέρος, οποιαδήποτε εξάρτηση από (1) αυτό το έγγραφο ή για την αξιοπιστία, την ακρίβεια, την πληρότητα ή την επικαιρότητα αυτού ή (2) για οποιεσδήποτε άλλες γραπτές ή προφορικές πληροφορίες που διατίθενται από την LPC σε σχέση με αυτήν ή (3) τυχόν δεδομένα που παράγουν αυτές οι πληροφορίες.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.