Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου, 2021

Λεωνίδας Κακούρης: Ποιος είναι ο Αγρινιώτης επιβλητικός Δούκας από τις Άγριες Μέλισσες

Λεωνίδας Κακούρης: Ποιος είναι ο Αγρινιώτης επιβλητικός Δούκας από τις Άγριες Μέλισσες

Άγνωστες λεπτομέρειες από το επαγγελματικό παρελθόν του ηθοποιού.

Από μικρός ο Λεωνίδας Κακούρης αγαπούσε κάθε τι που γεννούσε η φαντασία. Η υποκριτική έμοιαζε ο πιο συνειδητός και επιθυμητός δρόμος για εκείνον από ένα σημείο και μετά. Θα μπορούσε να είχε ακολουθήσει κάποια άλλη τέχνη. Δεν ήθελε. Ήθελε να γίνει ηθοποιός και αν τον ρωτήσει κανείς σήμερα, θα του πει πως ήθελε να έχει αυτή την πορεία που ακολούθησε.

Ποτέ δεν είναι εύκολος ο δρόμος του ηθοποιού, άρα σίγουρα κι ο δικός του δρόμος δεν ήταν ονειροσπαρμένος. Ο Λεωνίδας Κακούρης γεννήθηκε πριν από 51 χρόνια στη Γερμανία και σε ηλικία 8 ετών βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ακολουθώντας τους γονείς του που απασχολούνταν στον αγροτικό τομέα. Έζησε για τα καλά την επαρχία, έμαθε τη Ναύπακτο και το Αγρίνιο πολύ καλά και αγάπησε τη φύση.

Στα 18 του αποφάσισε να μπει στο Εθνικό και το κατάφερε όντας ελάχιστα προετοιμασμένος. Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του στο Popaganda.gr και στη Γεωργία Δρακάκη, διάβασε τους μονολόγους που απαιτούσαν οι εισαγωγικές εξετάσεις το προηγούμενο βράδυ. Είχε έναν αέρα, μια σιγουριά. Αυτή την αύρα του επιβλητικού και του σίγουρου την βγάζει η εμφάνισή του.

Στην πορεία των ετων, ο Λεωνίδας Κακούρης κατάλαβε ότι η υποκριτική δεν είναι βιώσιμη σε αρκετές φάσεις της πορείας ενός ηθοποιού. Τότε ήταν που αποφάσισε να μην απαξιώνει την οποιαδήποτε δουλειά σχετική με τον χώρο, αλλά όχι απόλυτα εφαπτόμενη στην ερμηνεία ρόλων. Τότε αποδέχτηκε και τη δύναμη της φωνής του, που είναι η πιο σταθερή του πηγή εσόδων. Ακόμα κι όταν δεν έχει ρόλους τηλεοπτικούς ή στο θέατρο ή το σινεμά, πάντοτε θα βρει να κάνει voice over σε διαφημιστικά.

Πριν από τις Άγριες Μέλισσες και την Επιστροφή που συμμετείχε πέρσι, ο Λεωνίδας Κακούρης είχε χρόνια να εμφανιστεί κατά κόρον σε σειρά. Είχε διάσπαρτες συμμετοχές σε σειρές όπως οι Αληθινοί Έρωτες, αλλά σταθερό ρόλο είχε στη σειρά Της Αγάπης Μαχαιριά, ενώ έχει περάσει κι από τις σειρές του Φώσκολου.

Σε κινηματογραφικό επίπεδο εμφανίστηκε το 2017 στη σειρά Έξοδος 1826 που αφορούσε την ελληνική επανάσταση, ενώ έχει κάνει τη φωνή του Ντιέγκο στις ταινίες Η Εποχή των Παγετώνων.

Θεατρικά, ο Λεωνίδας Κακούρης έχει ενσαρκώσει το Νικόλα Άσιμο στην παράσταση Στο Φαλιμέντο Του Κόσμου, έχει παίξει στους Δαίμονες με την Άννα Βίσση, έχει κάνει τον Βασίλη Τσιτσάνη, τον έχουμε δει στην παράσταση Μπλουμ, έχει παίξει μονόλογο στον Ζητιάνο του Καρκαβίτσα και πολλά ακόμα. Φέτος, τον βλέπουμε στην παράσταση της Βάνας Πεφάνη «Κάτω Παρθενώνας» μαζί με τον Χρήστο Σαπουντζή.

Παράλληλα, τον είδαμε και στην ταινία «Ευτυχία» που κυκλοφόρησε στις 19 Δεκεμβρίου, όπου συμμετείχε μαζί με την τηλεοπτική του γυναίκα Κατερίνα Διδασκάλου, ενώ οι δυο τους είναι μαζί και στο θέατρο.

Όσον αφορά στην προσωπική του ζωη, ο Λεωνίδας Κακούρης είναι παντρεμένος με δύο κόρες, που αποτελούν την πηγή δύναμης του, όπως έχει πει πολλάκις.

Πηγή: peoplegreece.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Αναρχοκαπιτάλας

    Σε συνεντεύξεις του πάντως, κουβέντα δεν λέει για το Αγρίνιο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.