Κυριακή, 25 Οκτωβρίου, 2020

Λίγες καταλήψεις, “διαβουλεύσεις” και μια…αποχή στα σχολεία του Αγρινίου

Μέχρι στιγμής είναι υπό κατάληψη το 1ο και το 4ο ΓΕΛ Αγρινίου, το 1ο ΕΠΑΛ Αγρινίου και το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου. Επίσης υπό κατάληψη είναι το 1ο Γυμνάσιο και το Λύκειο της Βόνιτσας και το Γυμνάσιο της Κανδύλας.

Ο αναβρασμός στην Παιδεία καλά κρατεί καθώς συνεχίζονται οι καταλήψεις σε σχολεία όλης της χώρα την ώρα που η υπουργός Παιδείας  διαμηνύει πως  οι χαμένες ώρες θα αναπληρωθούν με μαθήματα στις αργίες και τα Σάββατα αλλά και με μαθήματα εξ αποστάσεως..

Ο αριθμός ωστόσο των σχολικών μονάδων της Αιτωλοακαρνανίας είναι μειωμένος σε σχέση με χθες  και περιλαμβάνει τέσσερις της Ναυπάκτου, το Γυμνάσιο Φυτειών, το 5ο Γυμνάσιο Αγρινίου, το 1Ο ΓΕΛ και το πρώτο ΕΠΑΛ Αγρινίου. Στο 7ο Γυμνάσιο οι μαθητές επέλεξαν… αποχή  ενώ στο 4ο Λύκειο ήταν σε εξέλιξη διαβούλευση για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης.

Σε κατάληψη προχώρησαν και οι μαθητές και μαθήτριες του Ενιαίου Λυκείου Αστακού, οι οποίοι και απέστειλαν το κάτωθι δελτίο τύπου, με το οποίο και κοινοποιούν τα βασικά αιτήματα της κατάληψής τους:

Θυμίζουμε πως η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως ανέφερε πως «από  αύριο (σ.σ. σήμερα), στις σχολικές μονάδες που τελούν υπό κατάληψη ξεκινά υποχρεωτική για όλους σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Με ευθύνη του Διευθυντή του σχολείου, καταρτίζεται το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Αναλυτικές οδηγίες για τη λειτουργία της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης έχουν εκδοθεί και αποσταλεί με την έναρξη του σχολικού έτους».

Σχετικά με τα μαθήματα που χάνονται λόγω καταλήψεων η Νίκη Κεραμέως ανακοίνωσε: «όλες οι χαμένες ώρες μαθημάτων θα καλυφθούν μέσω διδασκαλίας τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων, σχολικών περιπάτων». Η υπουργός τόνισε ότι είναι «θεμιτή κάθε θέση και άποψη, αλλά ο διάλογος γίνεται με ανοιχτά σχολεία» και το ξεκαθάρισε: «δεν μπορεί οποιοσδήποτε να εμποδίζει την πρόσβαση στην εκπαίδευση».

Σύμφωνα με το συντονιστικό των μαθητών τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη φτάνουν τα 600, με περίπου τα 250 εξ αυτών να είναι στην Αττική.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.