Κυριακή, Φεβρουάριος 17, 2019

Με λίγο κόσμο λόγω βροχής το 2ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας στην Κατούνα

festival-gefsignosias-katouna

Με την αρωγή του Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης Δήμου Ακτίου-Βόνιτσας, πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Ιουνίου 2018 στην πλατεία της Κατούνας το 2ο Φεστιβάλ Ξηρομερίτικης Γευσιγνωσίας, ενώ λίγος ήταν ο κόσμος που παρευρέθηκε για να παρακολουθήσει υπό βροχή την εκδήλωση.

Στο φεστιβάλ διακρίθηκαν τα πιάτα που αποτελούσαν γνήσια και αντιπροσωπευτικά πιάτα του Ξηρομέρου. Συγκεκριμένα:

Το χρυσό μετάλλιο πήρε ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το αργυρό μετάλλιο ο Σύλλογος Γυναικών Μύτικα και μοιράστηκαν το χάλκινο μετάλλιο τα ΚΑΠΗ Βόνιτσας και το ΙΕΚ Βόνιτσας.

Στο εν λόγω φεστιβάλ συμμετείχαν το Δημόσιο ΙΕΚ Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γυναικών Κατούνας, το ΚΑΠΗ Βόνιτσας, ο Σύλλογος Γυνιακών Μύτικα, η Λέσχη Γαστρονομίας Λευκάδας, η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου και η Λέσχη Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS.

Κριτές της εκδήλωσης ήταν ο Carlos Martin Cosme, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας και Οινολογίας CEUCO, ο Κωνσταντίνος Μουζάκης, Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Αττικής ACROPOLIS και ο Chef Κολύδας Βασίλης, οι οποίοι δοκίμασαν, αξιολόγησαν και βαθμολόγησαν τα γαστρονομικά επιτεύγματα των διαγωνιζομένων.

Η εκδήλωση έκλεισε με το χορευτικό της Κατούνας και το χορευτικό του Κατηχητικού Αγίου Αθανασίου Κατούνας.

Πηγή: xiromeronews.blogspot.gr

 

 

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.