Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Λιμενικό: διεθνές οργανωμένο κύκλωμα διακίνησε τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Μεσολόγγι

Λιμενικό: διεθνές οργανωμένο κύκλωμα διακίνησε τους μετανάστες που εντοπίστηκαν στο Μεσολόγγι

Μετά την επιχείρηση του Λιμενικού Σώματος που μπλόκαρε, τα ξημερώματα της Πέμπτης,  τη μεταφορά 71 μεταναστών που επιβιβάστηκαν σε σκάφος στην Κάτω Βασιλική ακολούθησε αντίστοιχη επιχείρηση στην Κεφαλονιά.

Σύμφωνα μάλιστα με την ανακοίνωση οι δυο υποθέσεις συνδέονται και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών.

Από τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν από τις ανωτέρω δύο  ) υποθέσεις και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν.

Η ανακοίνωση για την Κεφαλονιά

Στο πλαίσιο συντονισμένης Επιχείρησης της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την εξάρθρωση οργανωμένων κυκλωμάτων παράνομης διακίνησης αλλοδαπών και μετά από αξιοποίηση πληροφοριών της Λιμενικής Αρχής Ναυπάκτου, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., στη θαλάσσια περιοχή νότια νήσου Κεφαλληνίας, Ι/Φ σκάφος αγνώστων στοιχείων με ογδόντα οχτώ (88) επιβαίνοντες καθώς και τους δύο (02) αλλοδαπούς διακινητές τους.

Το ανωτέρω Ι/Φ οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Αργοστολίου, όπου στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι δύο(02) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 32 και 35 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων.

Από το Λιμεναρχείο Κεφαλληνίας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ιστιοφόρο σκάφος.

Μετά από αξιοποίηση των στοιχείων που προέκυψαν, σε συνδυασμό με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων από την υπόθεση παράνομης διακίνησης μεταναστών με σκάφος, που έλαβε χώρα στο Μεσολόγγι την 30-08-2018, προκύπτει ότι οι ανωτέρω δύο (02) υποθέσεις συνδέονται και αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου διεθνούς οργανωμένου κυκλώματος διακίνησης μεταναστών. Από τη Δ.Α.Π.ΘΑ.Σ. αξιολογείται το σύνολο των στοιχείων που προέκυψαν από τις ανωτέρω δύο (02) υποθέσεις και διερευνάται η εμπλοκή και άλλων ατόμων πέραν αυτών που συνελήφθησαν.

Η ανακοίνωση για την επιχείρηση στο Μεσολόγγι

Μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και συντονισμένων ενεργειών  της αρμόδιας Διεύθυνσης Ασφαλείας  και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής και του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πατρών, εντοπίστηκε από περιπολικό σκάφος της Λιμενικής Αρχής Μεσολογγίου, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή εκβολών του Εύηνου ποταμού στον Πατραϊκό κόλπο, το σκάφος αναψυχής “TUNA” σημαίας ΗΠΑ, με εβδομήντα έναν (71) αλλοδαπούς επιβαίνοντες καθώς και τους δύο (02) αλλοδαπούς διακινητές τους.

Το “TUNA” οδηγήθηκε με τη συνοδεία του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. στο λιμένα Μεσολογγίου, όπου στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανάκρισης, συνελήφθησαν οι δύο (02) αλλοδαποί χειριστές του, ηλικίας 25 και 27 ετών, φερόμενοι ως διακινητές των υπολοίπων.

Από το Λιμεναρχείο Μεσολογγίου, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το σκάφος αναψυχής.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.