Δευτέρα, 13 Ιουλίου, 2020

Σύλληψη και κατάσχεση από το Λιμενικό μεγάλης ποσότητας ολοθουρίων στον Μύτικα

Ποσότητα 800 κιλών από ολοθούρια κατασχέθηκε  από το Λιμενικό   Λευκάδας στον Μύτικα Αιτωλοακαρνανίας.

Ειδικότερα, κατά τις απογευματινές ώρες χθες και   κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, οι Λιμενικοί μετέβησαν στον λιμένα Μύτικα   όπου εντόπισαν επαγγελματικό αλιευτικό  σκάφος να πραγματοποιεί εκφόρτωση αλιεύματος του γένους ολοθούριο (holothuria spp) σε φορτηγό όχημα με σκοπό τη μεταφορά – πώληση και εμπορία

Το σκάφος δεν διέθετε την απαραίτητη από το νόμο άδεια, ενώ συνολικά κατασχέθηκαν 31.288 τεμάχια ολοθούρια, υπολειπομένων διαστάσεων, συνολικού βάρους οκτακοσίων κιλών (800kg), τα οποία και καταστράφηκαν.

Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση  συνελήφθη ο κυβερνήτης του  σκάφους, εναντίον του οποίου κινήθηκε επιπροσθέτως η διαδικασία επιβολής των προβλεπόμενων διοικητικών κυρώσεων, όπως επίσης και κατά του οδηγού του φορτηγού.

Μπορεί η όψη του να μην σας προκαλεί να το δοκιμάσετε όμως το «αγγούρι της θάλασσας» στοιχίζει μέχρι 3.000 ευρώ το κιλό!  Ο ψωλιάγκος ή ολοθούριο -όπως ονομάζεται επιστημονικά- κοστίζει περισσότερο από το βάρος του σε χρυσάφι. Ο λόγος του είναι  απλός: Οι Κινέζοι το θεωρούν έναν εκλεκτό μεζέ και τα ακριβά εστιατόρια της Ασίας πληρώνουν αδρά για να το έχουν στο μενού τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.