Τετάρτη, 14 Απριλίου, 2021

Σπήλιος Λιβανός: “Οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων…”

Σπήλιος Λιβανός: “Οι Ευρωπαίοι ηγέτες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων…”

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπήλιος Λιβανός, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη σημερινή ομιλία του για την κύρωση ΠΝΠ του Υπουργείου Υγείας.

Για την Ευρώπη και την ανάγκη να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων σημείωσε πως «Η Ευρώπη πρέπει σήμερα, «χθες», να προχωρήσει σε αποφάσεις πέρα από τη λήψη μέτρων ενίσχυσης των οικονομιών. Να ανοίξει τη συζήτηση της εκμετάλλευσης της τεχνολογίας. Της δημιουργίας νέων νομικών πλαισίων για τις έκτακτες καταστάσεις. Να προασπίσει τα προσωπικά και εργασιακά δεδομένα, αλλά και να δράσει δημιουργικά και ευφάνταστα για να αντιμετωπίσει τις νέου τύπου υβριδικές απειλές.»

Αναφερόμενος στις αποφάσεις που καλείται να λάβει η Ευρωπαϊκή Ένωση τόνισε ότι « Ζούμε ιστορικές στιγμές και οι Ευρωπαϊοι ηγέτες οφείλουν να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων. Να θυμηθούν τη ρήση του Ουίνστον Τσόρτσιλ «ποτέ μην αφήνεις μια κρίση να πάει χαμένη». Να ακολουθήσουν την προτροπή του Πρωθυπουργού της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε και να γράψουν τη νέα σελίδα της ιστορίας του ευρωπαϊκού ονείρου. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε μια πιο ενωμένη, πιο αλληλέγγυα, και άρα μια πιο ισχυρή Ευρώπη.»

Σε ό,τι αφορά την κριτική της αντιπολίτευσης για το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης σημείωσε ότι «Η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά άμεσα περισσότερα κονδύλια και μάλιστα εμπροσθοβαρώς. Η απάντηση όμως είναι απλή. Ο κορωνοϊός δεν είναι κούρσα 100 μετρών. Είναι μαραθώνιος δυστυχώς. Απαιτεί δύναμη και αντοχή, επιμονή και υπομονή. Τα μέτρα είναι συνάρτηση του χρόνου της διάρκειας της επιδημίας. Πρέπει να κρατήσουμε πολεμοφόδια, να κερδίζουμε μια-μία τις μάχες.
Η κυβέρνηση έχει ξεδιπλώσει ένα σχέδιο προστασίας της ελληνικής οικονομίας 6,8 δις μόνο για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο».
Ως προς τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε “Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κενά. Τις κοστολόγησαν στα 26 δις. Μόνο, όμως, η απαλλαγή από τις φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις για 6 μήνες, δημιουργεί τρύπα 12 δις. Δεν ακούσαμε κάτι για αυτό. Η πλειοδοσία και η παροχολογία μπορεί να οδηγήσει την Ελλάδα στον ολισθηρό δρόμο με τέλος τα Μνημόνια”.

Ως προς τον κ. Βαρουφάκη σημείωσε: «Ήρθε σήμερα στην Βουλή, σπάζοντας το εμπάργκο που ο ίδιος εφάρμοζε προς το Κοινοβούλιο, για να εξιλεωθεί για το παρελθόν του. Τοποθετήθηκε για το υπαρξιακό του ζήτημα. Κάλεσε τον κ. Σταϊκούρα να βάλει veto και να τινάξει την μπάνκα στον αέρα. Η απάντηση είναι σαφής: Η αξιόπιστη και δημιουργική Ελλάδα θα παλέψει για αλληλλεγύη, θα παλέψει για το σωστό αλλά δεν θα μας οδηγήσει ποτέ στο χείλος της καταστροφής τύπου Βαρουφάκη».

Απαντώντας στον κ. Βούτση τον προέτρεψε να μην παρασύρεται διότι «Την ιστορία δεν μπορείτε να την γράφετε όπως θέλετε. Θα πρέπει να αρκείστε στην ερμηνεία της. Ότι κάνατε κάνετε το 2015. Κριθήκατε για αυτά και θα σας ακολουθούν για πάντα.»

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.