Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, 2021

Αυστηρή προειδοποίηση Πέτσα για τοπικά σκληρά lockdown -«Στις γιορτές αν δεν προσέξουμε θα κινδυνέψουμε»

Αυστηρή προειδοποίηση Πέτσα για τοπικά σκληρά lockdown -«Στις γιορτές αν δεν προσέξουμε θα κινδυνέψουμε»

Για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την πανδημία μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, Στέλιου Πέτσα.

Ο κ. Πέτσας απηύθυνε έκκληση σε όλους τα Χριστούγεννα να περιορίσουν όσο γίνεται τον κύκλο των επαφών τους. «Επιτακτική είναι η ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση. Να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των επαφών».

Κοζάνη και Δυτική Αττική είναι οι δυο περιοχές της χώρας που η κατάσταση έχει ξεφύγει με τα κρούσματα κορονοϊού με αποτέλεσμα να έχει σημάνει συναγερμός στην κυβέρνηση και στους ειδικούς.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μέτρων σε τοπικό επίπεδο ειδικά τις πιο πάνω περιοχές. Όπως είπε είναι μειωμένα κατά 15,8% τα ενεργά κρούσματα στην χώρα μας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και ο δείκτης θετικότητας είναι στο 4,5%. Είπε ακόμα ότι μειώθηκε και ο δείκτης εισαγωγών στην χώρα μας. «Τα στοιχεία δείχνουν ότι κινούνται στην επιθυμητή κατεύθυνση αλλά σε τοπικό επίπεδο είναι ανησυχητική η κατάσταση στην Κοζάνη και στην Δυτική Αττική», είπε ο κ. Πέτσας. Και τόνισε: «Δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα».

Επιτακτική είναι η ανάγκη να μην υπάρξει χαλάρωση, είπε ο κ. Πέτσας και να κρατήσουμε κλειστό τον κύκλο μας. Αν τον ανοίξουμε θα κινδυνεύσουμε. Κάνουμε έκκληση προς όλους να δώσουμε έμφαση στον στενό κύκλο των επαφών.

Δείτε ζωντανά την ενημέρωση

Πηγή: newsit.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.