Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Δείτε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου

Δείτε τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου.

Τεχνικό Πρόγραμμα και… κώδικας δεοντολογίας για το δημοτικό συμβούλιο

Η πρώτη ερώτηση στο δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου ήταν από τον κ. Θεοδωρόπουλο για το Ζευγαράκι και τις άλλες πληγείσες περιοχές και τους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΑ και το κατά πόσον έχουν έκπτωση ή όχι.

Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΑ κ. Καρακώστας απάντησε πως το θέμα έχει αρχίσει να διευθετείται με έκπτωση τους λογαριασμούς αποκλειστικά όμως για τους άμεσα πληγέντες που έχουν αναγνωριστεί από την κυβέρνηση.

Σε ερώτηση του κ. Σταύρου Καμμένου  για την διετή προσχολική εκπαίδευση στο Αγρίνιο και το ποια είναι η γνώμη του δημάρχου στο θέμα, πήρε τον λόγο και νηπιαγωγός της πόλης ερχόμενη μάλιστα σε σύγκρουση με τον ίδιο τον δήμαρχο για τις θέσεις που έχει αποστείλει προς το Υπουργείο. Ο δήμαρχος Αγρινίου  Παπαναστασίου απάντησε πως ο δήμος Αγρινίου δεν έχει τις κατάλληλες υποδομές και τις αίθουσες για κάτι τέτοιο ενώ διαφωνεί στο να πάνε πολύ μικρά παιδιά στο νηπιαγωγείο όπου δεν υπάρχει πρόγραμμα σίτισης.

Νωρίτερα πάντως τόσο ο κ. Δ. Τραπεζιώτης όσο και ο κ. Π. Μοσχολιός καυτηρίασαν το γεγονός ότι συχνά ο δήμαρχος δεν παρίσταται στις συζητήσεις ενώ είναι στο κτήριο της πρώην ΤτΕ ενώ ζήτησαν να μην υπάρξουν εξάρσεις κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κάνοντας λόγο για πολύ κακή γνώμη των πολιτών. Ο κ. Τραπεζιώτης μάλιστα ζήτησε έναν «κώδικα δεοντολογίας» από τον πρόεδρο κ. Φωτάκη με τον τελευταίο να απαντά ότι είναι κάτι που θα συζητηθεί. Πάντως για το θέμα εξέφρασε την ικανοποίησή του ο κ. Παπαναστασίου λέγοντας πως είναι καλό που όλοι θέλουν να πέσουν οι τόνοι.

Ερώτηση έκανε η Λαϊκή Συσπείρωση για την κατάσταση στους χώρους εργασίας της καθαριότητας του δήμου, κάνοντας λόγο για τριτοκοσμικές συνθήκες. Απαντώντας πάντως ο δήμαρχος Αγρινίου παραδέχτηκε το πρόβλημα ως υπαρκτό, λέγοντας πως είναι κάτι στο οποίο δεν δόθηκε προσοχή και αυτό θα αλλάξει σύντομα.

Σε ανακοίνωση της παράταξης Ανυπότακτο Αγρίνιο ο σύμβουλός της Στέλιος Μερμίγκης τόνισε ότι δεν θα παραστεί στον Απολογισμό του 2017 που πρόκειται να διεξαχθεί στην αίθουσα του δημοτικού Συμβουλίου την Τετάρτη, διαφωνώντας και με την φιλοσοφία του Απολογισμού αλλά και τον τρόπο και τον τόπο που επιλέχθηκε για να γίνει.

Σε ότι αφορά το Τεχνικό Πρόγραμμα ο δήμαρχος Αγρινίου έκανε λόγο για μεγάλη βοήθεια από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», το οποίο χαρακτήρισε πολύ χρήσιμο και ένα εργαλείο που το χρειαζόταν η Αυτοδιοίκηση. Ο κ. Παπαναστασίου έκανε λόγο για μεγαλύτερο Τεχνικό Πρόγραμμα από πέρυσι που μαζί με έργα της ΔΕΥΑΑ αγγίζουν συνολικά τα 48 εκατομμύρια, με τα πιο άμεσα πάντως να αγγίζουν τα 23,3 εκ. ευρώ.

Ο κ. Μοσχολιός έκανε λόγο για εικονική πραγματικότητα από τον δήμαρχο Αγρινίου καθώς και για έλλειψη δημοκρατικού προγραμματισμού, καθώς πρόκειται για το ίδιο πρόγραμμα με πέρυσι συν μερικά έργα της ΔΕΥΑΑ, μερικά του Φιλόδημου κλπ, όπως είπε. «Ευτυχώς θα λήξει η θητεία της δημοτικής αρχής», είπε ο κ. Μοσχολιός προκαλώντας την αντίδραση του προέδρου του Συμβουλίου κ. Φωτάκη που τον κάλεσε να μην δυναμιτίζει στο κλίμα.

Ο κ. Τραπεζιώτης πάντως πήγε ένα βήμα παραπέρα καλώντας τον δήμαρχο να μην βάλει ξανά υποψηφιότητα! «Αφήστε το, δεν κάνετε γι΄αυτή τη δουλειά κάντε κάτι άλλο, μας στενοχωρεί αυτή η κατάσταση», είπε.

Ιδιαίτερα σκληρός με την δημοτική Αρχή ήταν και ο κ. Καζαντζής ο οποίος είπε πως «όταν το θράσος της άγνοιας γίνεται εφαλτήριο, τότε το αποτέλεσμα είναι μηδενικό»! Έκανε μάλιστα λόγο για 4,5  χρόνια που δεν έχει γίνει τίποτε καλώντας την δημοτική αρχή να μην θεωρεί τις ασφαλτοστρώσεις έργα καθώς άλλο είναι το όραμα και άλλο το καθήκον όταν διοικεί  κάποιος.

Την αντίθεσή τους στο τεχνικό πρόγραμμα εξέφρασαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης πάντως ενώ αντίθετα οι συμπολιτευόμενοι που πήραν τον λόγο έκαναν λόγο για σημαντικά έργα για την πόλη. Το Τεχνικό Πρόγραμμα πέρασε τελικά κατά πλειοψηφία με την ψήφο μόνο της πλειοψηφίας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.