Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου, 2020

Δημαιρεσίες στο Αγρίνιο: επανεκλογή Φωτάκη στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου

Δημαιρεσίες στο Αγρίνιο: επανεκλογή Φωτάκη στην προεδρία του δημοτικού συμβουλίου


Όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη», σήμερα Κυριακή 5 Μαρτίου, στο μέσον της θητείας των αυτοδιοικητικών αρχών, έλαβαν χώρα οι Δημαιρεσίες.
Έτσι και στο δήμο Αγρινίου διεξήχθη η ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή Προεδρείου του, μελών της Οικονομικής Επιτροπής και μελών της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Η θητεία τους θα διαρκέσει από 5-3-2017 έως 31η Αυγούστου 2019.
Σε γενικές γραμμές επικράτησε συναινετικό κλίμα στις δημαιρεσίες του δήμου Αγρινίου ενώ από το 45μέλη του δημοτικού συμβουλίου παρόντα ήταν τα 41 μέλη. Αρχικά της συνεδρίασης προήδρευσε ο ανεξάρτητος σύμβουλος κ. Νίκος Καζαντζής όπως προβλεπόταν , ως πρώτος σε ψήφους σύμβουλος (τότε) της πλειοψήφησας παράταξης στις εκλογές του 2014.
Επανεξελέγη πρόεδρος ο κ. Βασίλης Φωτάκης, αντιπρόεδρος ο κ. Χρήστος Κορδολαίμης και γραμματέας ο κ.Λεωνίδας Διονυσόπουλος
Δεν σημειώθηκαν ιδιαίτερες εκπλήξεις αναφορικά με τα αποτελέσματα. Ειδικότερα ο κ. Φωτάκης έλαβε 28 ψήφους, 11 ήταν τα λευκά και δύο τα άκυρα. Ο κ. Χρήστος Κορδολαίμης (σύμβουλος της παράταξης Μοσχολιού) έλαβε 38 ψήφους ενώ τρία ήταν τα λευκά. Ο κ.Λεωνίδας Διονυσόπουλος (Ανατροπή Τώρα) εξελέγη με 35 ψήφους ενώ έξι ήταν τα λευκά.
Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας για πρόεδρο μάλλον ικανοποιεί τη δημοτική αρχή καθώς προκύπτει πως πέραν των 24 παρόντων συμβούλων της στη συνεδρίαση τέσσερις επιπλέον στήριξαν την υποψηφιότητα του Β.Φωτάκη.
Τακτικά μέλη της Οικονομικής Επιτροπής, θητείας από 5-3-2017 έως 31-8-2019, εξελέγησαν οι: Ιωαν. Φαρμάκης, Ευθ.Ράπτης, Κ.Καλαντζής, Ιωαν. Βασιλείου, Ν.Γκρίζης, Π. Αντωνάκος, Ανδρ. Γκορόγιας, Μ.Παπαγεωργίου.Αναπληρωματικά μέλη οι Β.Καρακώστας, Μ.Σαλμά, Π.Στούπας, Μ.Γαλαζούλα, Στ.Καμμένος.
Τακτικά μέλη της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν οι :Δ. Σκορδόπουλος, Ο. Σαλακίδου, Ξ. Μπούτιβα, Γ.Παππάς, Ευθ. Γρίβας, Χρ.Κουτρομάνος, Τ. Παπανικολάου, ΑΘ. Κοντονάσιος. Αναπληρωματικά μέλη οι Γ. Αλεξόπουλος, Σ.Κολοβός, Κ.Σοφρώνης, Β. Σφυρής, Στ.Μερμίγκης.

dimairesies 2017 (10)Οι ομιλίες 
Λαμβάνοντας τον λόγο μετά την επανεκλογή του ο κ. Φωτάκης εξέφρασε ευχαριστίες, υπογράμμισε την ανάγκη ομόνοιας και ομοψυχίας, υποσχέθηκε πως θα ακολουθήσει κανόνες ισονομίας . Τόνισε ωστόσο πως το δημοτικό συμβούλιο καλείται να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων αφενός λόγω των αλλαγών που έρχονται στην Αυτοδιοίκηση αφετέρου για τον τρόπο που διεξάγονται οι συνεδριάσεις. «Είμαστε εδώ για να αντιπροσωπεύουμε δημοκρατικά και να στηρίζουμε την πόλη και τους δημότες», κατέληξε.
Ο κ. Κορδολαίμης ευχαρίστησε την παράταξή του που τον πρότεινε και το Σώμα που τον τίμησε. Ανέφερε την ανάγκη το συμβούλιο να έχει ποιότητα και κύρος και να φανεί αντάξιο της ιστορίας του. «Το Σώμα είναι Κιβωτός αξιών και θεσμών που με ευλάβεια πρέπει να τηρήσουμε αλλά και να σεβαστούμε το δικαίωμα κάθε συμβούλου να εκφράζει ελεύθερα την άποψη του», πρόσθεσε.
Ευχαριστίες εξέφρασε και ο κ. Διονυσόπουλος τονίζοντας πως θα προσπαθήσει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, στο βαθμό που του αναλογεί.
Ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου αμέσως μετά την διαδικασία δήλωσε: «Θέλω να συγχαρώ το νέο Προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου καθώς και τα μέλη των Επιτροπών και να ευχηθώ καλή δύναμη στο έργο τους. Πρέπει και στην υπόλοιπη θητεία μας να συνεχίσουμε να εκφράζουμε τα συμφέροντα των δημοτών και να υπηρετούμε το πνεύμα μιας Αυτοδιοίκησης που δεν εξαρτάται από άλλες προθέσεις. Σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από πολιτικό κανιβαλισμό θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη όλες τις αντιπαραθέσεις και να ερχόμαστε στο Δημοτικό Συμβούλιο με μόνο γνώμονα την διάθεση προσφοράς. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα πρέπει να παραμείνουν μόνο όσοι το επιθυμούν πραγματικά και όσοι θέλουν να προσφέρουν στο Αγρίνιο».
Ο πρώην δήμαρχος Παύλος Μοσχολιός αφενός εξέφρασε ευχές, αφετέρου άφησε σαφείς αιχμές. Εξέφρασε την ευχή η θητεία του προεδρείου να είναι καλύτερη από την προηγούμενη τονίζοντας πως υπήρχαν εικόνες που δεν τιμούσαν κανέναν. Υπογράμμισε την ευθύνη που έχει η δημοτική αρχή, ο δήμαρχος, το προεδρείο και το Σώμα ώστε η λειτουργία να είναι σωστή και να μην επαναλαμβάνονται παρόμοια φαινόμενα. Με νόημα επισήμανε πως οι πολίτες βλέπουν, κρίνουν και συγκρίνουν περιόδους.
Ο κ.Τίμος Παπανικολάου της Λαϊκής Συσπείρωσης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «συγχαίρουμε αλλά δεν κατανοούμε τα ευχολόγια» ευχόμενος να μην παρουσιαστούν τα ίδια φαινόμενα με την προηγούμενη θητεία του προεδρείου. Επισήμανε την ανάγκη το δημοτικό συμβούλιο να συζητά και τα «μεγάλα λαϊκά προβλήματα» και να μην αρκείται στα στενά υπηρεσιακά.
Ο κ.Στάυρος Καμμένος, εκπροσωπώντας την Ανατροπή Τώρα, σημείωσε την ανάγκη πλέον να μην σταθεί το Σώμα στα «κακώς κείμενα» που ενδεχομένως συνέβησαν στην προηγούμενη θητεία  αλλά η σημερινή μέρα «να αποτελέσει απαρχή  για κοινή υπόσχεση για αυτά που ενώνουν και αναδεικνύουν τα σπουδαία και για αυτά που θα συστρατεύσουν το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών».

 

2 3 4 5 6 unnamed (1)

1 2 3

unnamed

1 2 3 4 5 6 7

1
dimairesies 2017 (1)
dimairesies 2017 (2)
dimairesies 2017 (3)
dimairesies 2017 (4)
dimairesies 2017 (5)
dimairesies 2017 (6)
dimairesies 2017 (7)
dimairesies 2017 (8)
dimairesies 2017 (9)
dimairesies 2017 (10)
dimairesies 2017 (11)
dimairesies 2017 (12)
dimairesies 2017 (13)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.