Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου, 2021

Lockdown: Με click away και τηλέφωνο ανοίγει το λιανεμπόριο

Lockdown: Με click away και τηλέφωνο ανοίγει το λιανεμπόριο

Να μην αυξηθεί η κινητικότητα του πληθυσμού ζήτησαν οι ειδικοί και οι κυβέρνηση προχωρά σε άνοιγμα στο λιανεμπόριο μόνο με click away και τηλέφωνο.

Ηκυβέρνηση προχωρά στο άνοιγμα των καταστημάτων, χαλαρώνοντας έστω και προσωρινά τα περιοριστικά μέτρα στο lockdown για τον κορονοϊό πριν από τα Χριστούγεννα για να λειτουργήσει το λιανεμπόριο. Ωστόσο, όπως μετέδωσε στο Open η Σοφία Φασουλάκη, οι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται τα καταστήματα μόνο με τη μέθοδο click away είτε με τηλέφωνο.

Οι καταναλωτές θα πρέπει να έχουν βρει μέσω Διαδικτύου τα προϊόντα που επιθυμούν να αγοράσουν και στη συνέχεια η παραλαβή θα γίνεται ύστερα από συνεννόηση με το κατάστημα, χωρίς οι πελάτες να μπαίνουν σε αυτό. Το συγκεκριμένο μέτρο προκρίνεται προκειμένου να μειωθεί η κινητικότητα, καθώς οι λοιμωξιολόγοι είναι αντίθετοι με το άνοιγμα του λιανεμπορίου, λέγοντας ξεκάθαρα στην κυβέρνηση πως δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα του πληθυσμού.

Οι λοιμωξιολόγοι μάλιστα δεν είναι διατεθειμένοι να ονοματίσουν συγκεκριμένους κλάδους και επαγγελματίες για να ανοίξουν τα καταστήματα, επιμένοντας ότι με αυτά τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν πρέπει να αυξηθεί η κινητικότητα, που με τη σειρά της θα οδηγήσει σε νέα κρούσματα και μεγαλύτερη διασπορά του ιού.

Κατά τα λοιπά, θα ανοίξουν -όπως έχει μεταδώσει το ethnos.gr- θα ανοίξουν:

κομμωτήρια
βιβλιοπωλεία
ανθοπωλεία

H ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, θα πραγματοποιηθεί εξ αποστάσεως, αύριο Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου στις 11:00, με τη συμμετοχή του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, προκειμένου να παρουσιαστούν τα μέτρα που θα ισχύσουν ενόψει των εορτών.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.