Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου, 2021

Lockdown: Αυτό είναι το σχέδιο για να κάνουμε Χριστούγεννα – Τι θα κρίνει την άρση των μέτρων

Lockdown: Αυτό είναι το σχέδιο για να κάνουμε Χριστούγεννα – Τι θα κρίνει την άρση των μέτρων

Το πλάνο της κυβέρνησης για σταδιακή επαναφορά σε κανονικούς ρυθμούς. Πώς θα λειτουργήσουν αγορά και κοινωνία τα Χριστούγεννα. Τι κρίνει την άρση των απαγορεύσεων για την ανάσχεση της παναδημίας του κορονοϊού.

Είναι δεδομένο ότι τα φετινά Χριστούγεννα δεν θα θυμίζουν σε τίποτα όλα όσα έχουμε συνηθίσει. Ο κορονοϊός έχει εισβάλλει στις ζωές όλων και έχει προκαλέσει τεράστια προβλήματα σε υγειονομικό, κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο. Οι απαγορεύσεις για να περιοριστεί η διασπορά του ιού προκαλούν ζητήματα κι αλλάζουν όλα όσα ξέραμε, σε όλους τους τομείς, υπάρχει ωστόσο… ελπίδα για μια πρώτη άρση κάποιων περιορισμών προκειμένου να κινηθεί η αγορά και να πάρει μια ανάσα η κοινωνία τις ημέρες των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με όσα είπε στην ΕΡΤ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, υπάρχει σχέδιο έτσι ώστε ο Δεκέμβριος να βρει ανοικτή την αγορά και να αρθούν κάποιοι από τους περιορισμούς όχι όμως από τις πρώτες ημέρες του μήνα. «Η 1η Δεκέμβρη δεν είναι ρεαλιστικός στόχος», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας που εξήγησε πως δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα αλλά συγκεκριμένες φάσεις που θα φέρουν σταδιακά την επάνοδο σε μια μορφή κανονικότητας μέσα στον Δεκέμβριο κι όσο πλησιάζουν τα Χριστούγεννα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι υπάρχει σχέδιο επιστροφής στην καθημερινότητα, το οποίο αναμένεται από την επόμενη εβδομάδα να αρχίσει να αναλύεται από πλευράς κυβέρνησης. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο σχέδιο αυτό υπάρχουν τρεις βασικοί άξονες που θα στηριχθεί και θα αποτελούν κριτήριο για το αν θα προχωράμε στην επόμενη φάση κάθε φορά.

Πηγή: onsports.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.