Σάββατο, 30 Μαΐου, 2020

Με λουκέτο απειλούνται κοινωνικά παντοπωλεία και συσσίτια δήμων

Με λουκέτο απειλούνται από τις αρχές του 2020 τα Κοινωνικά Παντοπωλεία, τα Κοινωνικά Φαρμακεία και η Παροχή Συσσιτίου των δήμων. Μιλάμε για 280 περίπου δομές (150 κοινωνικά παντοπωλεία,90 κοινωνικά φαρμακεία και 43 δομές Συσσιτίου),ανάμεσά τους και του δήμου Ναυπακτίας.

Πρόκειται για δομές που υποστηρίζουν ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού με την προσφορά σε είδη πρώτης ανάγκης,παροχή συσσιτίου (150 μερίδες) ημερησίως και φάρμακα.

Διαφαίνεται πως αποφασίστηκε από την προηγούμενη κυβέρνηση να μην παραταθεί η λειτουργία των Δομών Παροχής Βασικών Αγαθών με την αγωνία τόσο στους ωφελούμενους,όσο και στους εργαζόμενους που απασχολούνται στις δομές να είναι έκδηλη.

Η τελευταία παράταση υπογράφηκε το 2017 και με δεδομένο ότι η παράταση είναι τριετής, εάν δεν αλλάξει τίποτα, αυτό σημαίνει ότι από τον προσεχή Ιανουάριο οι δομές λόγω μη χρηματοδότησης θα αρχίζουν να βάζουν λουκέτο.

Μοναδική εξέλιξη είναι η πρόσφατη δήλωση της υφυπουργού Εργασίας Δόμνας Μιχαηλίδου, που επεσήμανε ότι η νομοθέτηση της μη χρηματοδότησης παντοπωλείων, φαρμακείων και συσσιτίων έχει «κληρονομηθεί από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ όσον αφορά το θέμα παράτασης ήταν κατηγορηματική: «Παράταση δεν θα υπάρξει αλλά επαναξετάζουμε εάν θα ξεκινήσουμε νέο κύκλο αυτών».

Πηγή: nafpaktianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.