Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου, 2020

«Λουκέτο» μετά από 115 χρόνια στο εργοστάσιο της PITSOS – Στην Τουρκία η παραγωγή

Με επιστολή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ζητεί την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Αντίστροφη μέτρηση για το κλείσιμο του εργοστασίου της BSH – πρώην Πίτσος – στον Ρέντη. Όπως καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου, ήδη η εταιρεία έχει ανακοινώσει ότι θα σταματήσει την παραγωγή στις 31/12/2020, αφήνοντας στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους.

Η ΠΟΕΜ απέστειλε επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς Ανάπτυξης και Οικονομικών, ζητώντας τη λήψη πρωτοβουλιών, ώστε να αποτραπεί το κλείσιμο ενός ιστορικού εργοστασίου και μιας από τις μεγαλύτερες βιομηχανικές μονάδες αυτή τη στιγμή στη χώρα.

«Η Εταιρεία πρώην ΠΙΤΣΟΣ ιδρύθηκε το 1865 έχει μια ιστορία 155 χρόνων. Είναι θυγατρική της ΒSH η οποία ανήκε κατά 50% στη Siemens και κατά 50% στη Bosch. Από 1η Ιανουαρίου 2015 η ΒSH (pitsos) πέρασε εξ ολοκλήρου στη Bosch και η τιμή εξαγοράς ανήλθε στα 3 δις. Η εταιρία μέχρι και σήμερα είναι κερδοφόρα» σημειώνει.

Στην επιστολή αναφέρεται πως οι εργαζόμενοι της Πίτσος έχουν καταγγείλει την αθέτηση της συμφωνίας για επενδύσεις καθώς και τις αποχωρήσεις. «Μετά από παρουσία της ΠΙΤΣΟΣ 155 ετών στην Ελλάδα, η ΠΙΤΣΟΣ θα παράγεται πλέον στην Τουρκία. Η αποχώρηση της παραγωγικής μονάδας από την Ελλάδα σημαίνει απώλεια εκατοντάδων θέσεων εργασίας και μείωση εξαγωγών» τονίζει η ΠΟΕΜ.

Όπως σημειώνει, η εταιρεία BSH (PITSOS) χρησιμοποιήθηκε από τη SIEMENS-BOSCH ως αντάλλαγμα στο συμβιβασμό με τη κυβέρνηση, καθώς στη συμφωνία της σύμβασης, αναφέρεται σαφώς ότι, η Siemens θα εξετάσει την κατασκευή ενός εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα αξίας 60 εκατ. ευρώ και δημιουργία 700 θέσεων εργασίας. «Η εν λόγω επένδυση από τη Siemens των 60 εκατ. ευρώ, αναφέρεται στη μεταφορά του εργοστασίου της BSH (pitsos) .

Η νέα επένδυση που θα εξέταζε να πραγματοποιήσει η Siemens στην Ελλάδα ήταν μια ήδη προγραμματισμένη επένδυση και αφορούσε την μετεγκατάσταση του εργοστάσιου της BSH (pitsos) από την περιοχή του Ρέντη στην περιοχή της Ελευσίνας. Δυστυχώς μέχρι και σήμερα ο εξωδικαστικός συμβιβασμός με το Ελληνικό Δημόσιο παραμένει δίχως υλοποίηση, ενώ με τη ‘βούλα’ των κυβερνήσεων η SIEMENS επέστρεψε στους διαγωνισμούς για δημόσια έργα» καταγγέλλει η ΠΟΕΜ.

«Ανάπτυξη με κλειστά εργοστάσια δεν υπάρχει» υπογραμμίζει τέλος η ΠΟΕΜ και ζητεί συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

4 Σχόλια

 1. Βιζννννν

  Να βγουν οι υπερασπιστές για να μας πουν πως κατάφερε η κυβέρνηση και απομόνωσε την Τουρκία και πως η ανάπτυξη θα κάνει βιζννννν όπως μας έλεγε ο υπουργός αναπτυξης

 2. ΑΝΤΩΝΗΣ

  ΝΑΖΙΣΤΟ-ΓΕΡΜΑΝΟ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΕ ΘΕΛΑΤΕ ΦΙΛΕΛΕΡΕΣ ΤΗΣ Ν.Δ. (ΝΕΑΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ); ΦΑΤΕ ΝΑ ΧΟΡΤΑΣΕΤΕ…

 3. ΑΝΤΩΝΗΣ

  AGRINIONEWS, ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΧΟΛΙΟ ΠΟΥ ΑΠΕΚΛΕΙΣΕΣ: Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΚΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΝΕΟΓΙΔΟΚΡΑΤΕΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΟΝΑΕΙ. Η ΓΕΡΜΑΝΟ-ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΓΙΝΕ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ. ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΣΙΤΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΤΡΩΕΙ ΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΗΓΗ ΠΛΟΥΤΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.

 4. Βιζννννν

  Φανταστείτε οτι μας παράτησε και η Siemens……..

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.