Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Mανιάτης: Κατέδειξε δυο τρόπους για την έλευση φυσικού αερίου

Mανιάτης: Κατέδειξε δυο τρόπους για την έλευση φυσικού αερίου

Είτε σε συνάρτηση με τη δημιουργία μιας μεγάλης ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της ΔΕΗ,είτε μέσω ενός αποκεντρωμένου δικτύου διανομής, με μονάδες αποθήκευσης στην περιοχή.

Στη σημερινή ειδική δημόσια συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας για τους υδρογονάνθρακες παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννης Μανιάτης
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας έθεσε στον κ. Μανιάτη και το ζήτημα της επέκτασης στη Δυτική Ελλάδα του δικτύου φυσικού αερίου. «Το αίτημα έλευσης του φυσικού αερίου στην Δυτική Ελλάδα», είπε ο κ. Κατσιφάρας «παραμένει για εμάς ως έχει και τίθεται ανεξάρτητα από το θέμα των υδρογονανθράκων στη Δυτική Ελλάδα. Προωθούμε τις πολιτικές μας για τον αγωγό φυσικού αερίου και αυτή η πολιτική είναι για το σήμερα, για το τώρα, επειδή η φτηνή ενέργεια είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη αλλά και για την ελάφρυνση των νοικοκυριών και δεν μπορούμε να περιμένουμε το μέλλον. Είναι κάτι που το διεκδικούμε τώρα».
Ο κ. Μανιάτης απάντησε ότι η επέκταση του φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα συναρτάται με την δημιουργία μιας μεγάλης ηλεκτροπαραγωγικής μονάδας της ΔΕΗ η οποία θ’ αποτελέσει και το «κλειδί» για την βιωσιμότητα της επένδυσης. Η ΔΕΗ, όπως πρόσθεσε, δεν έχει ακόμα σαφή θέση και για τον λόγο αυτό, εναλλακτικά, το Υπουργείο εξετάζει ήδη την έλευση φυσικού αερίου στη Δυτική Ελλάδα μέσω ενός αποκεντρωμένου δικτύου διανομής, με μονάδες αποθήκευσης στην περιοχή και με μεταφορά φυσικού αερίου από την Ρεβυθούσα. Στη συνέχεια το φυσικό αέριο θα διανέμεται για οικιακή και βιομηχανική χρήση, με προτεραιότητα στα αστικά κέντρα. Εκτιμάται ότι θα χρειαστεί η κατασκευή δέκα μονάδων αποθήκευσης, κάθε μια από τις οποίες θα κοστίσει ένα εκατομμύριο ευρώ.

Κλείνοντας την συνεδρίαση ο Περιφερειάρχης έθεσε και ζήτημα ανταποδοτικότητας για τα νερά της Αιτωλοακαρνανίας που υδρεύουν την Αθήνα. «Στεκόμαστε σκληρά σε κάθε ανταποδοτικό όφελος και υπηρετούμε τα συμφέροντα της περιοχής μας», είπε ο κ. Κατσιφάρας, προσθέτοντας ότι η παρουσία του κ. Μανιάτη και οι ανακοινώσεις που έγιναν φέρνουν ένα βήμα μπροστά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.