Κυριακή, 3 Ιουλίου, 2022

Mαταιώνονται τα σχέδια για το λιθάνθρακα;

Mαταιώνονται τα σχέδια για το λιθάνθρακα;
Είδηση:Ματαιώνονται τα σχέδια για το λιθάνθρακα(;)
Πρόεδρος ΔΕΗ:Θα φτιάξουμε μονάδα λιθάνθρακα με την RWE στην Αλβανία(!)
Αυτό ειπώθηκε σε συνέντευξη τύπου από τον κ.Αθανασόπουλο.Φαίνεται λοιπόν ότι ματαιώνονται τα σχέδια για δημιουργία μονάδων επεξεργασίας λιθάνθρακα σε περιοχές της Ελλάδας.Να δούμε αν τη καλή αυτή τύχη θα την έχει και ο Αστακός.
Μάλιστα Ο πρόεδρος της ΔΕΗ τα έριξε στους συνδικαλιστές, την αντιπολίτευση και σε άλλα “μεγάλα” συμφέροντα, λέγοντας ότι είναι μεγάλη ζημιά για τη χώρα,η μη δημιουργία μονάδα επεξεργασίας λιθάνθρακα.
Κατά τη δική μας άποψη πολλές ερμηνείες παίζουν με αυτή τη μεταστροφή:Ίσως οι Γερμανικές εταιρίες να πολυπατήσαν πόδι στην Ελλάδα( βλ Αττική Οδός, σκάνδαλο Siemens, εξαγορά ΟΤΕ από Deutche Telekom) οπότε ας κρατιούνται κάπως τα προσχήματα, για να μη στραβώσει Ο ..”Σαλονικιός” και ο Βλαδήμιρος.Επίσης ας μη βιαστούμε να πούμε ότι τελείωσε οριστικά το ζήτημα Λιθάνθρακα για την Ελλάδα.Μπορεί αυτές οι τελευταίες κινήσεις να είναι τέχνασμα, ώστε RWE και ΔΕΗ να κερδίσουν χρόνο και να περάσουν το θέμα μια πιο κατάλληλη στιγμή, χωρίς τόσο ντόρο.Άλλωστε η Αλβανία δεν είναι μακριά..και βολεύει λόγω φθηνού εργατικού δυναμικού.
Πολλά μπορεί να εικάζει κανείς.Aς μη ξεχνάμε ότι και την περίπτωση Edison. Πάντως το σίγουρο είναι ότι παίζεται πολύ χοντρό παιχνίδι, στο οποίο εμπλέκεται και η περιοχή μας ( Αστακός).Προς το παρόν το ζήτημα του Λιθάνθρακα δείχνει να ματαιώνεται και οι αντιδράσεις δειχνουν να έπιασαν τόπο και να έπαιξαν και αυτές το ρόλο τους.Ο χρόνος όμως θα δείξει.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.