Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022

Πανεπιστήμιο: συνάντηση με Αρβανιτόπουλο το επόμενο βήμα

Πανεπιστήμιο: συνάντηση με Αρβανιτόπουλο το επόμενο βήμα

Βασικό συμπέρασμα της σύσκεψης για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Ελλάδας του Αγρινίου που έλαβε χώρα στο δημαρχείο, ήταν η ανάγκη να ενδυναμωθεί περισσότερο για να αξιοποιήσει τα πλεονεκτήματά του ώστε παράλληλα να δημιουργηθούν και οι συνθήκες που δεν θα επιτρέψουν στον επερχόμενο ακαδημαϊκό «Καλλικράτη» που φέρει το όνομα «Αθηνά»  να το συμπαρασύρει στο κύμα των καταργήσεων. Βασική απόφαση που λήφθηκε η επιδίωξη συνάντησης με τον υπουργό Παιδείας Γ.Αρβανιτόπουλο στον οποίο θα αναλυθεί το πλάνο για την ανάπτυξη του ιδρύματος.

Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο δήμαρχος Π.Μοσχολιός  έδωσαν το «παρών» μόλις δύο εκ των βουλευτών του Νομού, οι Θάνος Μωραΐτης (ΠΑΣΟΚ) και Μαρία Τριανταφύλλου (ΣΥΡΙΖΑ) Εικόνα βέβαια όχι η καλύτερη δυνατή καθώς είναι αναγκαία η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση για το θέμα ωστόσο οι περισσότεροι  εκ των υπολοίπων βουλευτών ενημέρωσαν εγκαίρως για την απουσία τους  λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και επιτροπών της Βουλής. Όλοι σχεδόν οι βουλευτές πάντως τις τελευταίες ημέρες είχαν επικοινωνία με τον δήμαρχο Αγρινίου για το ζήτημα ενώ συμφωνήθηκε από τους περισσότερους να κινηθούν απο κοινού το επόμενο διάστημα.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν και ο επικεφαλής της παράταξης της μείζονος πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου Νίκος Καζαντζής  ενώ απουσίασε ο Β.Νικάκης της Λαϊκής Συσπείρωσης. Παρών ο αντιπεριφερειάρχης Β.Αντωνόπουλος , ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κ.Ρόκος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Π.Τσιχριτζής και φυσικά ο πρόεδρος της Διοικούσας του Πανεπιστημίου Δ.Σερπάνος και δύο μέλη της, οι Κ.Πιστιόλας και Γ. Βαϊνάς.

Στη σύσκεψη τέθηκαν επί τάπητος όλα τα ζητήματα του Πανεπιστημίου με τον πρόεδρό του να αναλύει όλα τα δεδομένα και τα βήματα και τις αναγκες του περαιτέρω σχεδιασμού. Ο Δ.Σερπάνος ανέπτυξε το πλάνο του σε επίπεδο ακαδημαϊκής ανάπτυξης, ανάπτυξης  υποδομών και υπηρεσιών και σύνδεσης με την τοπική κοινωνία ενώ δήλωσε ικανοποιημένος από τη συνάντηση και την “αναταλλαγή απόψεων”.

“Θελουμε ισχυρό Πανεπιστήμιο στο Αγρίνιο και ΤΕΙ στο Μεσολόγγι. κανενας δεν διανοείται ότι θα αλλάξει το status του Πανεπιστημίου” δήλωσε ο δήμαρχος Αγρινίου Π.Μοσχολιός που εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του ΑΕΙ. «Δεν συντρέχει κανένας λόγος για να επηρεάσει το πρόγραμμα  “Aθηνά” το Πανεπιστήμιο» ήταν μια επωδός της συνάντησης και  όλοι οι παριστάμενοι εκδήλωσαν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε σκέψη υποβάθμισης του ιδρύματος αν και προς το παρόν εκφράζεται άγνοια για τις πραγματικές προθέσεις του υπουργείου. Αυτές πάντως θα επιχειρηθεί να ανιχνευθούν στη συνάντηση με τον Κ.Αρβανιτόπουλο που θα επιδιωχθεί άμεσα και θα τη ζητήσουν οι κοινοβουλευτικοί εκπρώσωποι του Νομού.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.