Παρασκευή, 18 Σεπτεμβρίου, 2020

Mε επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στο Θέρμο

CAM00022Ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος των αιμοδοσιών του 2014 με μεγάλη επιτυχία. Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε η 2η συμπληρωματική Αιμοδοσία, το Σάββατο 22 Μαρτίου 2014 στο Θέρμο που οργάνωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Θέρμου και Περιχώρων, σε συνεργασία με την Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αφού προσήλθαν 46 συνολικά Αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν 31 μονάδες αίματος. Σε συνδυασμό με την αιμοδοσία της 22ας Φεβρουαρίου 2014 στην οποία προσήλθαν 80 αιμοδότες και συγκεντρώθηκαν συνολικά 62 μονάδες αίματος, ο Σύλλογος κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 93 μονάδες αίματος.

Το νέο στοιχείο και αυτής της Αιμοδοσίας είναι η προσέλευση 10 νέων αιμοδοτών, που είναι μαθητές του Γενικού Λυκείου Θέρμου πράγμα που δείχνει ότι διαδίδεται, αργά και σταθερά, το πνεύμα της Εθελοντικής αιμοδοσίας και στο χώρο της νεολαίας που είναι οι καλύτεροι κήρυκες για τη διάδοσή της.

Η ομάδα της Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, αποτελούμενη από τους γιατρούς Δήμητρα Λεμπούση, Χαρά Σαμπαζιώτη, τις νοσηλεύτριες, Κατερίνα Δημητρίου, Ευγενία Βρετού, Αντωνοπούλου Τζένη, τους νοσηλευτές Σπύρο Βυθούλκα και Μαρίνο Πετρόπουλο και τον οδηγό του συνεργείου Λεωνίδα Καψή, ήταν, όπως πάντα, άψογη. Επιτέλεσαν στο

ακέραιο το καθήκον τους και τους αξίζουν πραγματικά συγχαρητήρια.

Ο Σύλλογος θα συνεχίσει την προσπάθεια για τη διάδοση της Αιμοδοσίας με ενημέρωση των πολιτών στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Θέρμου.

Κώστας Φ. Μαραγιάννης

Φιλόλογος

Πρόεδρος του Συλλόγου

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.