Δευτέρα, 10 Μαΐου, 2021

Mε επιτυχία ο 8ος αγώνας δρόμου για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου

Mε επιτυχία ο 8ος αγώνας δρόμου για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου

κατάλογοςΤην Κυριακή 4 Μαΐου 2014 πραγματοποιήθηκε ο 8ος αγώνας δρόμου για την απελευθέρωση της Ναυπάκτου το 1829, με τη συμμετοχή 380 μαθητών από τα σχολεία της πόλης μας.

Συγκεκριμένα συμμετείχαν 288 μαθητές από τα Δημοτικά Σχολεία, 72 μαθητές από τα Γυμνάσια, 16 από τα Λύκεια και 4 ΑΜΕΑ.

Ο Δήμος Ναυπακτίας ευχαριστεί όλους τους μαθητές, που με τη συμμετοχή τους τίμησαν την επέτειο της απελευθέρωσης της Πόλης, τους καθηγητές Φυσικής Αγωγής που βοήθησαν στην οργάνωση και τη διεξαγωγή των αγώνων, τους παράγοντες ορισμένων αθλητικών σωματείων και τους υπαλλήλους του Δήμου που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για την επιτυχή διεξαγωγή τους.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Τροχαία, το Λιμενικό και το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου για την αμέριστη βοήθειά τους.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στην Παραλία της Ψανής μετά από συνεργασία με την Τροχαία και το Λιμενικό για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος είναι η ασφαλέστερη διεξαγωγή των αγώνων και ο δεύτερος η μη παρεμπόδιση της κυκλοφορίας και η αποφυγή ταλαιπωρίας των οδηγών.

Πρόθεση του Δήμου είναι να συνεχιστεί η προσπάθεια αυτή με την εναλλάξ επιλογή των παραλιών Ψανής & του Γριμπόβου.

Ο Δήμος Ναυπακτίας παράλληλα με τους συμμετέχοντες απένειμε τιμητικές πλακέτες σε δύο διακεκριμένες αθλήτριες που κατάγονται από την πόλη μας και διακρίθηκαν σε πανελλήνιο και διεθνές επίπεδο. Είναι η ιστιοπλόος κ. Παπαθανασίου Τάνια και η κ. Γεωργία Τρομπούκη δρομέας μεσαίων αποστάσεων, που με την επιστροφή της στην πόλη μας προπονεί νέους αθλητές.

Η συμμετοχή της νέας γενιάς σ’ αυτές της εκδηλώσεις μνήμης και τιμής σ’ αυτούς που αγωνίστηκαν για την ελευθερία είναι συγκινητική.

Ο εμπλουτισμός του εορτασμού της επετείου με πρόσθετες εκδηλώσεις στα σχολεία μέσα στα πλαίσια του μαθήματος της τοπικής Ιστορίας είναι άμεσες προτεραιότητες από την Δημοτική Αρχή.

Ο Αντιδήμαρχος

Διεύθυνσης Κοινωνικής  Αλληλεγγύης και κοινωνικών υποθέσεων

Σταυρόπουλος Κων/νος

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.