Τετάρτη, 3 Ιουνίου, 2020

Mε επιτυχία το σεμινάριο με θέμα το Πρόβατο Φυλής ΦΡΙΖΑΡΤΑ

Με μεγάλη χαρά στις 14 Οκτωβρίου 2012, και για πρώτη φορά έλαβε μέρος στο Ξενοδοχείο «IMPERIAL» το σεμινάριο του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Δυτικής Ελλάδας με θέμα : Πρόβατο Φυλής ΦΡΙΖΑΡΤΑ – Διατροφή, Εκτροφή, Βελτίωση στα πλαίσια της συνεργασίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  και του κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Αθηνών.

Κύριοι ομιλητές του σεμιναρίου ήταν οι:

  • Βαφειαδάκης Θεόδωρος: Προϊστάμενος Κέντρου Γενετικής Βελτίωσης Ζώων Αθηνών, Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων,
  • Αρσένος Γεώργιος: Αναπληρωτής καθηγητής, Δ/ντής Εργαστηρίου Ζωοτεχνίας Κτηνιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης,
  • Κομινάκης Αντώνιος: Αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής & Υδατοκαλλιεργειών Γεωπονικού Παν/μίου Αθηνών,
  • Γελασάκης Αθανάσιος: Διδάκτωρ Κτηνιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσσαλονίκης,
  • Παπαλεξόπουλος Ευάγγελος: Γεωπόνος – Ζωοτέχνης MSc, DSM-Hellas.

Συμμετέχοντες του σεμιναρίου ήταν  τα μέλη του Αγροτικού Κτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Δυτικής Ελλάδας, ενώ καλεσμένοι ήταν επίσης κτηνοτρόφοι από την ευρύτερη περιοχή.

Κύριος στόχος του σεμιναρίου ήταν η ενημέρωση και εκπαίδευση των κτηνοτρόφων- εκτροφέων τόσο για την γενετική βελτίωση των μονάδων τους όσο και για την σωστή συλλογή- τήρηση στοιχείων γενεαλογίας και των παραγωγικών αποδόσεων των ζώων. Τα μέλη είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν μεταξύ τους , να εμπλουτίσουν και να εμβαθύνουν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους, ν’ ανταλλάξουν μεταξύ τους απόψεις και εμπειρίες από την τοπική τους δραστηριότητα και πάνω απ’ όλα να πάρουν μία κατευθυντήρια γραμμή που θα τους βοηθήσει να λειτουργήσουν ακόμα καλύτερα στο μέλλον.

Ένας δεύτερος σκοπός του σεμιναρίου και εξίσου σημαντικός ήταν να γίνουν γνωστό στον κόσμο οι προοπτικές της Φυλής «ΦΡΙΖΑΡΤΑ» στη νέα εποχή της Ελληνικής Προβατοτροφίας αλλά και η αποτελεσματική διαχείριση εκτροφών προβάτων Φυλής «ΦΡΙΖΑΡΤΑ» στο νομό Αιτωλοακαρνανίας. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στη ισόρροπη διατροφή και την εφαρμογή ορθών πρακτικών διαχείρισης των προβάτων και την επίδραση  τους στην παραγωγή προϊόντων ποιότητας υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους ομιλητές μας , στο Δ.Σ και τα μέλη του Συνεταιρισμού μας, στους συμμετέχοντες, στους παρευρισκόμενους και στους εθελοντές που με την παρουσίας τους συνέλαβαν στην πραγματοποίηση αυτού του σεμιναρίου.

Το Δ.Σ. του Συνεταιρισμού.

www.frizarta.gr

 

 

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.