Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Mε φορτηγό πλοίο αντί επιβατικού η σύνδεση με τα Ιόνια

Στο δημοτικό συμβούλιο  Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ο δήμαρχος Π.Κατσούλης εξήγησε για πιο λόγο δεν θα υλοποιηθεί η ακτοπλοική γραμμή Μεσολογγίου Ιθάκης.

PLOIO-MESOLOGGI-700x400Οπως τόνισε τα τελευταία δυο χρόνια προσπαθεί να υλοποιηθεί η ναυτική σύνδεση Μεσολογγίου με το Ιόνιο.Η πρώτη προσπάθεια που έγινε ηταν με μια μικρή ναυτιλιακή εταιρεία η οποία όμως δεν άντεξε στον πόλεμο που δέχτηκε απο μεγάλες εταιρείες.

Η δεύτερη κίνηση έγινε με την δυνατή εταιρεία στο χώρο της ναυτιλίας η οποία ύστερα απο έρευνες διαπίστωσε οτι η γραμμή θα είναι συμφέρουσα για την εταιρεία.Τόνισε επίσης οτι η εταιρεία έχει έρθει στο Μεσολόγγι 5 φορές και όχι 4 όπως κάπου έχει γραφτεί και η εταιρεία ερευνούσε τις συνθήκες κάτω απο τις οποίες θα δούλευε το καράβι.

Ο δήμος αναγκάστηκε να κάνει μέχρι περιβαλλοντικές εκθέσεις αλλά για να παρθεί η τελική απόφαση θα έπρεπε να εγκριθεί απο 5 διαφορετικές υπηρεσίες.Αδιέξοδο λόγω γραφειοκρατίας λοιπόν ,κατά τον δήμαρχο,αλλά η εταιρεία ενδιαφέρεται να ξεκινήσει η γραμμή με φορτηγό πλοίο όμως. Είναι χωρίς βύθισμα εύκολη διεύλευση του λιμανιού Μεσολογγίου,και απο τις έρευνες τους πιο κερδοφόρο μετά απο έρευνες που έκαναν με εταιρείες που ενδιαφέρονται για την σύνδεση την ακτοπλοική με το Ιόνιο αφού του Αστακού δεν συμφέρει να μεταφέρουν εμπορεύματα.

Πάντως η εταιρεία βρίσκεται ακόμη σε έρευνες και συνομιλίες με μεταφορικές εταιρείες και αν κρίνει οτι την συμφέρει οικονομικά τότε ισως ξεκινήσει η γραμμή.

onairnews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.