Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου, 2021

Μάχη με τις φλόγες σε Λεσίνι και Παλαιομάνινα με υπόνοιες για εμπρησμό

Μάχη με τις φλόγες σε Λεσίνι και Παλαιομάνινα με υπόνοιες για εμπρησμό

 Mεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής είναι σε εξέλιξη καθώς προέκυψαν σχεδόν ταυτόχρονα το μεσημέρι τρεις εστίες φωτιάς, μία στην Παλαιομάνινα Ξηρομέρου και δύο στην περιοχή του Λεσινίου.

Μεγάλος επίσης είναι ο προβληματισμός καθώς υπάρχουν υπόνοιες πως οι φωτιές είναι έργο εμπρηστών. Μένει βέβαια αυτό να αποδειχθεί από την προανάκριση της Πυροσβεστικής που συλλέγει τα σχετικά στοιχεία.

Η μια φωτιά είναι σε εξέλιξη σε σημείο του βελανιδόδασους κοντά στην Παλαιομάνινα και οι άλλες δύο σε δασική και αγροτική έκταση πλησίον του Λεσινίου Οινιάδων. Δεν κινδυνεύον κατοικίες-αγροικίες

Οι φωτιές έχουν τεθεί υπό μερικό έλεγχο ενώ επιχειρούν σε αυτές επτά οχήματα της Πυροσβεστικής (που έσπευσαν από Μεσολόγγι και Αγρίνιο) και έγιναν και ρίψεις νερού από δύο αεροσκάφη πετζετέλ.  Από τον χειριστή μάλιστα ενός πετζετέλ έγινε αντιληπτή η μία εστία φωτιάς στο Λεσίνι.

Στο σημείο συντονίζει ο διοικητής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων Αιτωλοακαρνανίας Χριστόφορος Μπόκας. Συνδράμουν εξάλλου υδροφόρες του δήμου Ξηρομέρου ενώ στο σημείο βρίσκεται και αστυνομική δύναμη.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.