Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, 2021

Μαγιορκίνης: Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας

Μαγιορκίνης: Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας

Το ιδανικό είναι να κάνουμε γιορτές μόνο με την οικογένειά μας, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση ο Επίκουρος Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Γκίκας Μαγιορκίνης.

Πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις σε κλειστούς χώρους δημιουργούν συνθήκες υπερμετάδοσης και καλό θα είναι να τις αποφύγουμε. Επίσης, είπε ότι το καλύτερο θα ήταν αν έρθουμε σε επαφή με άλλα άτομα αυτά να είναι τα ίδια σε όλη την περίοδο των γιορτών. Συμβούλεψε να μη συμμετέχουν στις συναντήσεις ευπαθείς ομάδες, να φοράμε μάσκες όπου είναι δυνατό και να αερίζονται καλά οι χώροι.

Σχετικά με τη μετάλλαξη του ιού ανέφερε ότι είναι υπό διαρκή παρακολούθηση κι ότι αν επαληθευθεί η μικρή αύξηση της μολυσματικότητάς του δεν θα διαφοροποιήσει τον σχεδιασμό που ήδη υπάρχει, δηλαδή τον εμβολιασμό και τη λήψη μέτρων ανάλογα με το φορτίο της επιδημίας.

Για την Ελλάδα σημείωσε ότι συνεχίζεται η μείωση των ενεργών κρουσμάτων αλλά επισήμανε ότι η πτωτική πορεία της νοσηρότητας έχει μικρότερο ρυθμό από την ανοδική πορεία που ξεκίνησε στις αρχές Νοεμβρίου, δηλαδή η αποκλιμάκωση της κατάστασης είναι δύσκολη. «Αυτό είναι ένα σκληρό δεδομένο το οποίο δεν μας επιτρέπει να γιορτάσουμε τα φετινά Χριστούγεννα όπως έχουμε συνηθίσει» υπογράμμισε ο κ. Μαγιορκίνης.

Πηγή: ert.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.