Παρασκευή, 16 Απριλίου, 2021

Μακάρι να μην μας βγει σε κακό που δεν έχουμε ακόμη κρούσμα στην περιοχή…

Μακάρι να μην μας βγει σε κακό που δεν έχουμε ακόμη κρούσμα στην περιοχή…


Αυτό που έγινε σήμερα στο κέντρο του Αγρινίου, από κινητικότητα ολόκληρων πληθυσμών που είχαν τις σχετικές… άδειες να αθληθούν, να πάνε στις συνήθεις υγειονομικές βόμβες τις τράπεζες και να κάνουν τα ψώνια τους, ήταν κάτι το τρομακτικό! Και τον “κακό χαμό” από κόσμο τον βίωσαν χειρότερα εκείνοι που έχουν τα παιδιά τους κλεισμένα σε ένα διαμέρισμα για να κάνουν το καθήκον τους για το κοινό καλό.

Κυριολεκτικά φτάσαμε στο σημείο να διαβάζουμε- από ανθρώπους που μετράνε τα λόγια τους- πως ίσως και να ήταν καλύτερα να είχαμε και στην περιοχή μας ένα-δύο κρούσματα, πρώτον για να συμμαζευτεί ο χαμός σαν αυτόν που είδαμε σήμερα το πρωί και, δεύτερον, για να μην γίνει η περιοχή το Ελνοράντο των ταξιδιωτών του Πάσχα! Κάποιοι λένε ότι ακόμη και μια fake είδηση, μη φήμη ίσως να έστρωνε λίγο την κατάσταση, εκεί φτάσαμε!

Σήμερα, από το πρωί, κεντρικοί δρόμοι του Αγρινίου ήταν μποτιλιαρισμένοι, αυτοκίνητα κάθε πινακίδας και προέλευσης είχαν κατέβει(εννοείται με… άδεια) για δουλειές, ενώ υπάρχουν και μαρτυρίες στα δίκτυα για το πρώτο… κύμα των γιορτών που ξεφορτώνει βαλίτσες στην πόλη και τα γύρω χωριά.

Η κλασική απάντηση “μα δεν βλέπετε τι γίνεται στις τράπεζες και στα σούπερ μάρκετ” μάλλον δεν προσδίδει τίποτε, αφού ακριβώς αυτό θίγει όποιος έχει την στοιχειώδη σοβαρότητα: ότι στο Αγρίνιο και τον νομό δεν υπάρχει κρούσμα και θα έρθει από αλλού! Ας αφήσουμε το γεγονός ότι όλες αυτές οι ουρές ακόμη και στα συνοικιακά πλέον σούπερ-μάρκετ μάλλον σημαίνουν…πρόσθετο πληθυσμό.

Θα το ξαναπούμε κι ας παρεξηγηθούμε. Καθώς δίνεται μάχη με διάφορους που νομίζουν ότι είναι πιο πιστοί από άλλους ώστε να κάνουν αυτό που τους λέει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος και να μην πηγαίνουν μέσα στις εκκλησίες ούτε να συγκεντρώνονται μαζικά απέξω, δίνεται παράλληλα και η μάχη της… χαλαρότητας. Είναι κρίμα να χύσουμε την καρδάρα με το γάλα τώρα και είναι κρίμα οι πολίτες με ενσυναίσθηση κι ευθύνη να σηκώνουν το βάρος της ανευθυνότητας κάποιων “ξέγνοιαστων”.

Η Αστυνομία και οι υπόλοιπες αρχές πρέπει να αυξήσουν τους ελέγχους και να ρίξουν σκληρά πρόστιμα, ό,τι προβλέπει ο νόμος. Να μην αποδειχτεί στο τέλος μπούμεραγκ το ότι φτάσαμε λίγο πριν το Πάσχα χωρίς κρούσμα στην περιοχή μας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.