Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου, 2020

Mάκης Χάβος: Δυνατή ανταγωνιστική ομάδα και χαρά στον κόσμο

pr4-1000x550 Μια ομάδα που θα είναι δυνατή και ανταγωνιστική απέναντι σε κάθε αντίπαλο και θα χαίρεται ο κόσμος να τη βλέπει έθεσε ως πρώτο στόχο ο Μάκης Χάβος, μιλώντας στην συνέντευξη Τύπου  πριν την “πρώτη” Παναιτωλικού, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι στο πίσω μέρος του μυαλού όλων στην ομάδα υπάρχουν θετικά πράγματα (σ.σ. όσον αφορά το όνειρο της Ευρώπης). Αναλυτικά:

« Στόχος μας είναι να κάνουμε μια ομάδα πάρα – πάρα πολύ δυνατή. Εδώ και δυο τρεις μήνες έχουμε ξεκινήσει προγραμματισμό με τη διοίκηση και έχουμε καθημερινή επαφή. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο όσον αφορά τις μεταγραφές. Σίγουρα θα χρειαστούμε ακόμη δύο ενισχύσεις όσον αφορά στη θέση του στόπερ και στη θέση του φορ με άλλα χαρακτηριστικά από αυτά που έχει ο Μαρκόβσκι.

Σε γενικές γραμμές εγώ από αυτά που έχουμε κάνει μέχρι τώρα, είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Το πιο σημαντικό είναι πρώτα να γίνουμε μια οικογένεια και να είμαστε πολύ δυνατοί μέσα στα αποδυτήρια. Στόχος μας για την καινούργια χρονιά είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και εγώ ονειρεύομαι και προσπαθώ και δουλεύω γι’ αυτό να δούμε ακόμα καλύτερο Παναιτωλικό από εκείνα τα δεκαπέντε – είκοσι παιχνίδια που κάναμε καλά και όλοι μιλούσαν για τον Παναιτωλικό (σ.σ. τη χρονιά που χάθηκε η Ευρώπη στο παρά πέντε).

Έχουμε νέα παιδιά και αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα. Ανεβάσαμε και κάποια παιδιά από τις υποδομές που γίνεται πολύ καλή δουλειά και έχουμε στόχο κάποια στιγμή να έχουμε έξι – επτά παίκτες που να είναι από τις ακαδημίες. Είναι σημαντικό γιατί τα παιδιά μεγαλώνοντας στο Εμιλέον από μικρά, να αγαπήσουν τον Παναιτωλικό. Σίγουρα όλοι στο πίσω μέρος του μυαλού μας έχουμε θετικά πράγματα. Οι τέσσερις πρώτες θέσεις λογικά και σύμφωνα με τα μπάτζετ των ομάδων είναι δύσκολο να μπεις μέσα, αλλά στόχος μας όπως και την άλλη φορά που ήμουν εδώ είναι να είμαστε πλήρως ανταγωνιστικοί, μια ομάδα δυνατή και στις πέντε φάσεις του παιχνιδιού και το κυριότερο, να χαίρεται ο κόσμος που θα έρχεται στο γήπεδο. Εμείς – και καλά κάνουμε- καλούμε τον κόσμο στο γήπεδο αλλά ο κόσμος για να έρθει στο γήπεδο πρέπει να δει καλή μπάλα. Όταν δεν παίζεις καλό ποδόσφαιρο, είναι όπως το θέατρο. Όταν πάει κάποιος στο θέατρο και δεν είναι καλή η παράσταση, δεν ξαναπάει. Απλά είναι τα πράγματα.

Πρέπει όσοι είμαστε κοντά στον Παναιτωλικό, να δίνουμε κάθε μέρα το εκατό τοις εκατό για την ομάδα. Και όταν λέω εμείς, εννοώ όλοι όσοι ασχολούμαστε με τον Παναιτωλικό. Είναι σημαντικό και το έργο το δικό σας (σ.σ. των δημοσιογράφων) γιατί πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί με αγάπη και συνεργασία να λύνουμε θέματα πριν ακόμη υπάρξουν. Όπως είπα, στο πίσω μέρος του μυαλού μας και του δικού μου και της διοίκησης που κάνει τεράστιες προσπάθειες είναι να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι πολύ καλό για την πόλη και την ομάδα μας».

Ερωτώμενος να σχολιάσει τα χαρακτηριστικά των νέων μεταγραφικών αποκτημάτων ο κ. Χάβος αφού αναφέρθηκε ξεχωριστά στον κάθε παίκτη και το τι μπορεί να προσφέρει στην ομάδα, στάθηκε ιδιαίτερα στη μεταγραφή του Λουίτζι Τσενάμο δηλώνοντας πολύ χαρούμενος γι’ αυτή την προσθήκη  και πλέκοντας το εγκώμιο του έμπειρου γκολκίπερ λέγοντας:

«Ο Τσενάμο είναι ένας έμπειρος τερματοφύλακας. Ο προπονητής μπορεί να κοιμάται ήσυχος όταν έχει Κυριακίδη υποτίθεται ως βασικό και θέλαμε ένα τερματοφύλακα ο οποίος να είναι ανταγωνιστικός. Ο Τσενάμο αγαπάει την ομάδα, τον αγαπάει ο κόσμος και όλοι μας και νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό κομμάτι και για τα αποδυτήρια και μπορεί να αξιοποιηθεί μελλοντικά ακόμη καλύτερα. Εγώ προσωπικά με τη μεταγραφή του Τσενάμο, όσο κι αν σας φανεί παράξενο, είμαι πάρα πάρα πολύ χαρούμενος».

Σε ερώτηση του agrinionews.gr για το αν αισθάνεται ο ίδιος άγχος στη λογική ότι στην προηγούμενη θητεία του έφτασε μια ανάσα από την Ευρώπη και τώρα ο κόσμος περιμένει από εκείνον να κάνει το παραπάνω βήμα φτάνοντας στην ευρωπαϊκή έξοδο ο προπονητής του Παναιτωλικού τόνισε:

« Όταν ήρθα εγώ, ο Παναιτωλικός ήταν στη Β’ Εθνική. Ανέβηκε η ομάδα, σεβαστήκαμε τα παιδιά που ανεβάσανε την ομάδα και την άλλη χρονιά ο στόχος δεν ήταν η Ευρώπη. Δεν ξεκινήσαμε καλά όπως θυμάστε αλλά η ομάδα στη συνέχεια για δεκαπέντε παιχνίδια έπαιξε ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου. Άρα για να απαντήσω στην ερώτηση, με χαροποιεί που ο κόσμος έχει απαιτήσεις. Και πίεση να υπάρχει. Όποιος δεν αντέχει την πίεση, σπίτι του. Το ευχάριστο είναι ότι όλα τα παιδία ως τώρα δουλεύουν στο εκατό τοις εκατό».

 

                                                                                                                        Π.Κ.

pr2-1000x550

 

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.