Τετάρτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2020

Μάκης Χάβος: Είμαι χαρούμενος για αρκετά πράγματα

“Ντρέπομαι να μιλάμε για παραμονή αλλά πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα”


Περιχαρής για τη νίκη της ομάδας του εμφανίστηκε στη συνέντευξη τύπου ο Μάκης Χάβος που μεταξύ άλλων τόνισε τη σημαντικότητα της σημερινής νίκης ενώ αναφέρθηκε με νόημα και στο κομμάτι της παραμονής. Αναλυτικά:

« Πετύχαμε μία πάρα πολύ σημαντική νίκη η οποία θα μας βοηθήσει και βαθμολογικά να πάρουμε μια μεγάλη ανάσα αλλά και ψυχολογικά γιατί όπως έχουμε πει η ψυχολογία είναι μεγάλο πράγμα και σίγουρα τα παιδιά έχω την εντύπωση και την αίσθηση πως παίρνοντας αυτό το παιχνίδι θα βελτιωθούν ακόμη περισσότερο και θα παίξουμε ακόμη καλύτερο ποδόσφαιρο.

Είμαι χαρούμενος για αρκετά πράγματα σήμερα γιατί και στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα προσπάθησε να παίξει αυτό που δουλεύουμε στην προπόνηση χωρίς όμως το γκολ και όταν δε μπαίνει το γκολ η ομάδα αγχώνεται όπως και ο κόσμος.

Στο δεύτερο ημίχρονο θεωρώ ότι οι αλλαγές μας βοήθησαν πάρα πολύ και είναι σημαντικό τα παιδιά που μπαίνουν αλλαγή να είναι καλύτεροι από αυτούς που βγαίνουν και αυτό γίνεται για τρίτο παιχνίδι και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος όπως ευχαριστημένος είμαι σήμερα πολύ και από τον κόσμο γιατί άρχισε το γήπεδο να ψιλογεμίζει και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί όπως είπα το γήπεδο του Παναιτωλικού πρέπει να είναι πάντα γεμάτο. Να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, να συγχαρώ τα παιδιά για τη νίκη και με σεμνότητα και ταπεινότητα να συνεχίσουμε τη δουλειά γιατί νομίζω ότι αυτή η ομάδα έχει μεγάλες δυνατότητες».

Σε ερώτηση που του τέθηκε για το αν με τη σημερινή νίκη εξασφαλίστηκε η παραμονή ή αν χρειάζεται και άλλες νίκες, είπε:

« Κοιτάξτε, στην Ελλάδα όταν δεν είσαι σίγουρος βαθμολογικά και η απόσταση βαθμών δε σε καλύπτει, δε μπορείς να το πεις αυτό. Σίγουρα είναι σημαντική νίκη, θέλει να έχουμε συνέχεια και για εμάς το πρωτάθλημα αρχίζει τώρα. Έτσι αισθάνομαι και έτσι πρέπει να περάσουμε και τη φιλοσοφία στους παίκτες να συνεχίσουμε στα επόμενα παιχνίδια αυτό που χτίζουμε τώρα. Το ποδόσφαιρο δε σταματάει σε μια νίκη. Όταν και μαθηματικά δε θα μπορούν να σε φτάσουν οι από κάτω με τίποτα, τότε θα πούμε ότι σωθήκαμε οριστικά».

Σε ερώτηση του agrinionews.gr για το αν θεωρεί ότι ο Παναιτωλικός με αυτό το ρόστερ αξίζει να συζητάει για παραμονή, τόνισε:

« Εγώ το είπα και στα παιδιά ότι δεν μπορώ να πω τη λέξη αυτή. Ντρέπομαι για τον Παναιτωλικό να μιλάμε για παραμονή. Όμως εκεί που ήταν η ομάδα και εκεί που αρχίζανε και κερδίζανε και οι από κάτω δεν είναι δυνατόν να μιλάμε έτσι. Πρέπει να βλέπουμε την πραγματικότητα. Σήμερα ήταν μια σημαντική νίκη όπως και σημαντικός ήταν και ο βαθμός στην Κέρκυρα γιατί όταν δε μπορείς να κερδίσεις ένα παιχνίδι, ο κανόνας λέει ότι δεν πρέπει να το χάνεις όπως επίσης είμαι ευχαριστημένος πάρα πολύ από την ομαδική αμυντική λειτουργία της ομάδας γιατί όταν προσπαθείς να παίξεις ποδόσφαιρο ολοκληρωτικό είναι σημαντικοί οι παίκτες οι οποίοι είναι πίσω από τη μπάλα και σήμερα δεν κινδυνέψαμε καθόλου στο τρανζίσιον του αντιπάλου».

Για το ποιο ήταν το κίνητρο του Παναιτωλικού σήμερα μιας και θεωρητικά η Λειβαδιά ήταν εκείνη που καιγόταν για τη νίκη, είπε:

« Και εμείς θέλαμε πάρα πολύ τη νίκη. Τα παιδιά δείχνουν εξαιρετική διάθεση στην προπόνηση. Ομάδα η οποία δουλεύει όπως δουλεύουμε εμείς δεν υπάρχει η λέξη φόβος. Και για εμάς ήταν κομβικό το παιχνίδι γιατί με 23 πόντους δεν έχεις καμία ασφάλεια και έπρεπε να πάρουμε το ματς. Για μένα ήταν πιο σημαντικό για εμάς παρά για τη Λειβαδιά. Η Λειβαδιά δε με ενδιαφέρει εμένα. Εγώ κοιτάω την ομάδα μου».

Τέλος, για το αν επηρέασε τον Παναιτωλικό η τακτική των καθυστερήσεων του αντιπάλου, είπε:

« Όταν μία ομάδα προσπαθεί να παίξει ποδόσφαιρο είναι πρόβλημα η άλλη ομάδα να την αντιμετωπίσει και ο ένας τρόπος για το λύσει το πρόβλημα αυτό, όταν δε μπορείς με άλλους τρόπους, προσπαθείς να ρίχνεις το ρυθμό του παιχνιδιού».

 

Π.Κ.

unnamed (1)

 

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.