Τρίτη, 28 Ιουνίου, 2022

Μαρία Λόη: η Αιτωλοακαρνάνισσα που κατέκτησε γαστρονομικά την Αμερική

Μαρία Λόη: η Αιτωλοακαρνάνισσα που κατέκτησε γαστρονομικά την Αμερική

Η Nαυπάκτια μαγείρισσα Μαρία Λόη διαπρέπει στην Αμερική. Έχει κάνει ευρέως γνωστή την ελληνική κουζίνα και από τα χέρια της έφαγε ακόμη και το τότε προεδρικό ζεύγος Ομπάμα. Έχουν γραφτεί πολλά αφιερώματα για τη Μαρία Λοή αλλά αξίζει να διαβάσετε και το ακόλουθο του Αγρινιώτη Γιάννη Γιαννακόπουλου με αφορμή την πρόσφατη παρουσία του στη Νέα Υόρκη.
H συμπατριώτισσά μας Μαρία Λόη είναι η δραστήρια και «ανήσυχη» ελληνίδα που κατέκτησε γαστρονομικά, και όχι μόνο, την Αμερική. Έστησε το εστιατόριό της στην πλουσιότερη και ακριβότερη συνοικία του πλανήτη, στο Μανχάταν, στη νότια πλευρά του Σέντραλ Παρκ πλάι στα κοσμικότερα ξενοδοχειακά συγκροτήματα όπως το Ritz Carlton, το Peninsul, το Plaza κλπ.
Μέσα σε αυτό το απόλυτα ανταγωνιστικό περιβάλλον που οι πελάτες είναι εκλεκτοί και απαιτητικοί στις γαστρονομικές τους απαιτήσεις, η Μαρία, επέβαλε την Ελληνική κουζίνα και εισπράττει επαίνους και βραβεία.
Δεν επαναπαύτηκε όμως σε αυτή την επιτυχία της. Μέσω των μεγαλυτέρων καναλιών του κόσμου όπως είναι τα ΑΒC, CBS, FOX αλλά και άλλων ΜΜΕ έκανε ευρύτερα γνωστή την μεσογειακή διατροφή. Επιπλέον τυποποιεί ελληνικά προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και τα διαθέτει στην αμερικανική αγορά. Παρούσα η ίδια σε κάθε επαγγελματική της δραστηριότητα ελέγχει με σχολαστικότητα και την παραμικρή λεπτομέρεια για σταθερή και υψηλή ποιότητα. Είναι απόλυτη στην επιλογή για τις μαγειρικές της αλλά και διάθεση βιολογικών και υψηλών προδιαγραφών πρώτων υλών. Έχει γράψει πολλά βιβλία και ιδιαίτερα το τελευταίο «The Greek Diet» έχει αναγνωρισθεί ιδιαίτερα.
Επιπλέον η Μαρία, καθ’ ότι πολύπλευρο και ανήσυχο άτομο, κινείται στο πολιτικό και οικονομικό γίγνεσθαι της Αμερικής και χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης.
Παραμένει όμως πάντα Ελληνίδα και ένας ιδιαίτερα απλός και προσιτός άνθρωπος. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι παρά το φορτωμένο πρόγραμμά της είναι έτοιμη να παράσχει κάθε βοήθεια και αρωγή όπου της ζητηθεί.
Η Μαρία Λόη, απόλυτα επιτυχημένη επιχειρηματίας, ότι κατάφερε το πέτυχε με μεγάλη προσπάθεια και αγώνα και αποτελεί τον καλύτερο πρεσβευτή της χώρας μας στην Αμερική για την προβολή της Ελληνικής κουζίνας αλλά και των άριστων προϊόντων διατροφής που παράγονται στη χώρα μας.

.

O Γιάννης Γιαννακόπουλος με την Μαρία Λόη.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.