Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου, 2021

«Μας στεναχωρεί ως κυνηγούς πιο πολύ η κλεισούρα στα κυνηγόσκυλα…»

«Μας στεναχωρεί ως κυνηγούς πιο πολύ η κλεισούρα στα κυνηγόσκυλα…»

Μια παράμετρο που ελάχιστοι την έχουμε σκεφτεί (όσοι δεν κυνηγάμε) είναι πως με την απαγόρευση του κυνηγιού λόγω covid-19 δεν χάνουν την αναψυχή τους μόνο οι κυνηγοί αλλά και τα ειδικά σκυλιά κυνηγιού.

Επισκέπτης του agrinionews.gr και τακτικός της στήλης μας έστειλε ένα mail που βάζει κι αυτή την παράμετρο: “Γράψτε ότι για κάποιους από μας δεν είναι πρόβλημα να μην κυνηγήσουμε αλλά στεναχωριόμαστε για τα σκυλιά μας. Δεν έχουμε “λύκους” ή άλλα είδη που τα πας μια βόλτα στην πλατεία, στο άλσος ή στο χωριό. Τα σκυλιά αυτά θέλουν άσκηση και εξοχή, θέλουν το φυσικό περιβάλλον του κυνηγιού. Προσωπικά δεν θα παρανομούσα ποτέ, δεν το θέλω αλλά δεν ξέρω και τι να τα κάνω τα σκυλιά μου, τα βλέπω κλεισμένα στο χωράφι και σκέφτομαι αν θα κολλάγαμε κορωνοϊό πάνω στα βουνά”…

Απαντήσαμε ότι είναι πολλές οι χιλιάδες των κυνηγών που σκέφτονται το ίδιο και ίσως αυτός να είναι ο φόβος των ειδικών. “Και τι θα κάνουμε; Ξέρετε πόσο θα πάει αυτό;” ήταν η νέα ερώτηση. “Υπομονή, τι άλλο;”, ήταν το μόνο που μπορούσαμε να πούμε.

Κάτι πράγματα που έχουν ανακύψει με την πανδημία όμως! Ποιος να το φανταζόταν πριν λίγο καιρό…

ο (υ)περαστικός

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.