Δευτέρα, 8 Μαρτίου, 2021

Mάσκες παντού από τους Αγρινιώτες

Mάσκες παντού από τους Αγρινιώτες

Από τις 6 το πρωί και για το σύνολο της επικράτειας ενεργοποιήθηκαν οριζόντια έξι βασικά μέτρα μεταξύ των οποίων η καθολική χρήση μάσκας και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα εως τις 5 το πρωί.

Aπό σήμερα,Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2020, και για έναν μήνα, τίθεται σε ισχύ το νέο γενικό σχέδιο για την ανάσχεση του νέου κύματος του ιού ενώ η χώρα χωρίζεται, πλέον, σε τρεις ζώνες:

α) στη ζώνη Α επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο» όπως η Αιτωλοακαρνανία,

β) στη ζώνη Β αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον

γ) στη ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, με εξατομικευμένα μέτρα επιδημιολογικού συναγερμού, τύπου lockdown.

Από μια περιήγηση στους κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου σήμερα προκύπτει πως είναι καθολική η χρήση μάσκας.

Ειδικότερα τα μέτρα ισχύουν σε όλη στην Αιτωλοακαρνανία είναι τα εξής:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας, παντού, σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Η επιβίβαση σε μέσο μαζικής μεταφοράς δεν επιτρέπεται χωρίς χρήση μάσκας.

-Περιορισμός της κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 5 π.μ. σε όλη τη χώρα, προκειμένου, όπως εξήγησε ο κ. Χαρδαλιάς, να περιοριστούν οι άσκοπες μετακινήσεις. Του μέτρου εξαιρούνται όσοι μετακινούνται για εργασία και για λόγους υγείας.

Η εστίαση θα κλείνει στις 23.30 το βράδυ αντί για 00.30 που ίσχυε μέχρι τώρα. Εξαιρούνται take away και delivery χωρίς αλκοόλ.

– Τηλεργασία τουλάχιστον 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, ώστε να προστατεύεται η υγεία αλλά να συνεχιστεί η λειτουργία των επιχειρήσεων.

-Τηλεκπαίδευση σε όλα τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, με εξαίρεση τις κλινικές και τα εργαστήρια των τελειόφοιτων.

-αναστέλλονται τα επισκεπτήρια σε όλες τις δομές πρόνοιας.

– ανοιχτά το λιανεμπόριο, το χονδρεμπόριο, η βιομηχανία, τα σχολεία, οι υπαίθριοι αρχαιολογικοί χώροι, τα ξενοδοχεία και τα κομμωτήρια.

στον Αθλητισμό επιτρέπονται προπονήσεις και δραστηριότητες χωρίς θεατές.

-Για τις συναθροίσεις Μέχρι 50 άτομα, με υποχρεωτική απόσταση 1,5 μέτρου

ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ -ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΜΕΓΕΘΥΝΣΗ 

  


Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.