Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Μάθημα το… πάθημα του 2014 στον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ

Δεν συμπληρώθηκε μήνας από την ημέρα που ο Δημήτρης Τραπεζιώτης κήρυσσε διμέτωπο εκλογικό αγώνα για τη δημαρχία του Αγρινίου.
Στην κοπή πίτας του συνδυασμού , σε χώρο εστίασης στο κέντρο της πόλης, εξαπολύοντας βέλη κατά του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου και της αντιπεριφερειάρχου και υποψήφιας δημάρχου Χριστίνας Σταρακά είχε επί της ουσίας επιλέξει να ναρκοθετήσει τις προσπάθειες πολλών κομματικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτικό μέτωπο» στο β’ γύρο. Ίσως αυτή και να ήταν η θρυαλλίδα στις σχέσεις τους…
Ο τότε επικεφαλής της Ανεξάρτητης Ενωτικής Πρωτοβουλίας ευθαρσώς έβαλλε κατά της Σταρακά, στελέχους της περιφερειακής αρχής Κατσιφάρα ο οποίος απολαμβάνει της πλήρους στήριξης ΣΥΡΙΖΑ. Η τακτική Τραπεζιώτη ήταν προφανώς προσωπική και όπως και πολλές άλλες επιλογές του δεν έβρισκαν σύμφωνα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
Λίγες ημέρες αργότερα ο Τραπεζιώτης παραιτήθηκε από επικεφαλής του συνδυασμού με τρόπο ηχηρό και βολές προς πολλές κατευθύνσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Εξέπληξε παράλληλα για το γεγονός πως δεν επιφύλαξε για τον εαυτό του το παραμικρό ίχνος αυτοκριτικής. Η στάση αυτή λέγεται πως εξόργισε πολλους κομματικούς παράγοντες.
Και φθάσαμε στο σήμερα… Σύμφωνα με τους παροικούντες εν τη κομματική Ιερουσαλήμ τα πράγματα είναι πλέον συγκεκριμένα και οι τελευταίες εξελίξεις στην παράταξη που στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ υπό αυτό το πρίσμα σημειώθηκαν. Η στρατηγική είναι σαφής με γνώμονα την «προοδευτική συμμαχία» στο β’ γύρο των δημοτικών εκλογών, άλλος δρόμος για αυτούς δεν υπάρχει. Η απουσία Τραπεζιώτη διευκολύνει τη σύγκληση που αυτός δεν επέτρεψε το 2014 (και το βρήκε μπροστά του με τον πλέον εμφαντικό τρόπο).
Στη χθεσινή συνέλευση των μελών των οργανώσεων Αγρινίου του ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν όλα επί τάπητος, η συζήτηση είχε διαφωνίες, διαφορετικές προτάσεις και επικρίσεις στους χειρισμούς. Σφραγίστηκε ο ορισμός του Σταύρου Καμμένου ως νέου επικεφαλής του συνδυασμού και αναμένεται με ενδιαφέρον η συνέχεια…

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.