Τετάρτη, 28 Οκτωβρίου, 2020

Μαθητικές κινητοποιήσεις στο Αγρίνιο: καταλήψεις, πορεία και συνάντηση με τον δήμαρχο

 Μαθητική πορεία έλαβε χώρα σε κεντρικούς δρόμους του Αγρινίου. Η πορεία όπως και οι σημερινές καταλήψεις σε  Γυμνάσια και Λύκεια του Αγρινίου εντάσσονται στις κινητοποιήσεις μαθητών που αντιδρούν στις αλλαγές στο Λύκειο και στο νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι μαθητές  ζητούν την απόσυρση του λεγόμενου “νομου Γαβρόγλου”, που όπως λένε τούς στερεί το δικαίωμα στη μόρφωση, τους στέλνει στην παραπαιδεία, ενώ παράλληλα οδηγούν σε απολύσεις εκπαιδευτικών. Προειδοποιούν για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων εν όψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για το νέο λύκειο.

Στο Αγρίνιο οι μαθητές διέσχισαν κεντρικούς δρόμους  με παλμό και συνθήματα και μάλιστα κατέληξαν στο δημαρχείο όπου ανήρτησαν πανό.

Ζήτησαν μάλιστα αντιπροσωπεία τους να συναντηθεί με τον δήμαρχο Γ.Παπαναστασίου όπως και έγινε. Του εξέθεσαν τα αιτήματα τους και ζήτησαν στήριξη στον αγώνα τους.

Συμπτωματικά σε λίγη ώρα ο δήμαρχος υποδέχεται την Τομέρχη Παιδείας τη ΝΔ Ν.Κεραμέως και για το λόγο αυτό διαβεβαίωσε τους μαθητές πως θα της μεταφέρει τα αιτήματα τους.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Ανώνυμος

    Ποια είναι τα αιτήματα ; Να παίρνουν απολυτήριο από το σπίτι ;

  2. Αναρχοκαπιτάλας

    Ανώνυμε υποθέτω να παίρνουν οι καθηγητές τους τον μισθό από το σπίτι…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.