Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου, 2020

Μαζική η προειδοποιητική απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Νηρέα

Μαζική η προειδοποιητική απεργιακή συγκέντρωση των εργαζομένων του Νηρέα

 

Mε μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε  η 24ωρη προειδοποιητική απεργία που κήρυξε το Σωματείο  Εργαζομένων «ΝΗΡΕΥΣ Α. Ε.» στον Αστακό.

Από τις  5:00 το πρωί  το Δ.Σ.  και οι εργαζόμενοι, με τη στήριξη  του Εργατικού Κέντρου Αγρινίου,  περιφρούρησαν  την απεργία στο λιμάνι του Αστακού,  στον  Άγιο Παντελεήμονα  και στο συσκευαστήριο.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν  ο Νίκος Μωραΐτης  εκ μέρους  της Ομοσπονδίας  Αγροτικών Συλλόγων ,  ο βουλευτής του Κ.Κ.Ε.  Νίκος Καραθανασόπουλος  ενώ κεντρικός ομιλητής  ήταν ο Χαράλαμπος Τσάρκος , Πρόεδρος του Σωματείου.

Στη συνέχεια  χαιρέτησαν ο Πρόεδρος  του Ε.Κ.Α. Μιχάλης Κατσιγιάννης  και ο Πρόεδρος  της Ομοσπονδίας “Γάλα- Τρόφιμα- Ποτά” Μανώλης Καραντούσιας.

Στην απεργιακή συγκέντρωση χαιρέτησαν επίσης  οι εκπρόσωποι  της Τοπικής  Διοίκησης της περιοχής, ο Αντιδήμαρχος Σαμαλέκος Φίλιππος , ο επικεφαλής  της παράταξης “Αναζωογόνηση Ξηρομέρου» Παναγιώτης Στάικος   και παραβρέθηκαν οι δημοτικοί σύμβουλοι  της  πλειοψηφούσας παράταξης, της Λαϊκής Συσπείρωσης  και  της  «Αναζωογόνησης Ξηρομέρου» .

Κλείνοντας την απεργιακή συγκέντρωση το λόγο πήρε  ο Γραμματέας του Σωματείου  Χρήστος Παππαζώης  που ανακοίνωσε  ότι θα συνεδριάσει  άμεσα το Δ.Σ. να εκτιμήσει  τη μέχρι τώρα  δράση μας  και  θα καλέσει Γενική Συνέλευση  για να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.

Στη συγκέντρωση  ανακοινώθηκαν τα ψηφίσματα συμπαράστασης  από τα σωματεία  του Ε.Κ.Α., από συλλόγους της περιοχής  και από κλαδικά σωματεία   ΓΑΛΑ- ΤΡΟΦΙΜΑ- ΠΟΤΑ της Ελλάδας.

Φωτογραφίες και από xiromeronews.blogspot.com

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.