Σάββατο, 23 Ιανουαρίου, 2021

Με ελληνικές σημαίες και συνθήματα η κηδεία του Κατσίφα

Με ελληνικές σημαίες και συνθήματα η κηδεία του Κατσίφα

Αυτή την ώρα λένε το τελευταίο αντίο στους Βουλιαράτες, της Αλβανίας, στον 35χρονο ομογενή Κωνσταντίνο Κασίφα, που έπεσε νεκρός από τα πυρά των αλβανικών Αρχών ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, χιλιάδες άνθρωποι που έχουν συγκεντρωθεί στο χωριό από το πρωί.

Σε κλίμα οδύνης, κρατώντας τις ελληνικές σημαίες, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Κωνσταντίνε ζεις, εσύ μας οδηγεί», αλλά και τραγουδώντας στον Εθνικό Ύμνο, η ελληνική μειονότητα αποχαιρετά τον 35χρονο, 11 ημέρες μετά από τον θάνατό του, αφού η Αλβανία καθυστέρησε όλες αυτές τις ημέρες να παραδώσει τη σορό στην οικογένεια του άτυχου Κωνσταντίνου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, περίπου 2.000 άτομα έφτασαν από πολλά μέρη της Ελλάδας, στους Βουλιαράτες, προκειμένου να αποχαιρετήσουν τον 35χρονο.

Στο σημείο όπου θα ταφεί ο νεαρός άνδρας έχει τοποθετηθεί η ελληνική σημαία.

Το σημείο που θα ταφεί ο 35χρονος

Το σημείο που θα ταφεί ο 35χρονος

Με σημαίες αποχαιρετούν τον ΚατσίφαΜε σημαίες αποχαιρετούν τον Κατσίφα

Προσαγωγές Ελλήνων εξτρεμιστών στην Κακαβιά

Σε τέσσερις προσαγωγές Ελλήνων «εξτρεμιστών» προχώρησαν οι αλβανικές Αρχές στον μεθοριακό σταθμό της Κακαβιάς, με την κατηγορία της διασποράς εθνικιστικού και θρησκευτικού μίσους, όπως ανέφεραν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αλβανικές Αρχές κράτησαν τους τέσσερις Έλληνες για εξακρίβωση στοιχείων επειδή φορούσαν μπλούζες με τη Βόρειο Ήπειρο και είχαν στις αποσκευές τους κουκούλες.

Επιπλέον, δεν επετράπη η είσοδος στη χώρα σε δέκα ακόμη Έλληνες οι οποίοι φορούσαν μπλουζάκια της Χρυσής Αυγής. Οι έλεγχοι συνεχίζονται σε όσους περνούν τα σύνορα για Αλβανία.

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 35χρονου ομογενούς

Πλήθος κόσμου στην κηδεία του 35χρονου ομογενούς

Φων’αζουν συνθήματα και τραγουδούν τον Εθνικό ύμνο

Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα σύνορα -Απίστευτα μέτρα ασφαλείας

Απίστευτα μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αλβανικές Αρχές για την κηδεία του 35χρονου ομογενούς.

Ο φόβος των αστυνομικών, παρά τις εκκλήσεις του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, ότι εξοργισμένοι οι ομογενείς για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρήκε τον θάνατο ο Κωνσταντίνος Κατσίφας, θα προκαλέσουν επεισόδια, έχει προκαλέσει μεγάλη κινητοποίηση.

Οι Αλβανοί αστυνομικοί έψαχναν εξονυχιστικά τις τσάντες, ενώ πραγματοποιούσαν σωματικό έλεγχο σε όσους περνούσαν τα σύνορα για την κηδεία, ενώ ερευνούσαν και τα αυτοκίνητα, ακόμα και τις μηχανές τους, για τυχόν αντικείμενα που ορισμένοι ίσως να θέλησαν να περάσουν σε αλβανικό έδαφος.

Ελληνικές σημαίες παντού στους ΒουλιαράτεςΕλληνικές σημαίες παντού στους ΒουλιαράτεςΜε ελληνικές σημαίες και συνθήματα η κηδεία του ΚατσίφαΜε ελληνικές σημαίες και συνθήματα η κηδεία του ΚατσίφαΠερίπου 2.000 άτομα έφτασαν στο χωριό από την ΕλλάδαΠερίπου 2.000 άτομα έφτασαν στο χωριό από την Ελλάδα

Εικόνες: Eurokinissi/IntimeNews

iefimerida.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.