Δευτέρα, 19 Απριλίου, 2021

Mε πρωτοβουλία της Περιφέρειας θάλαμος στο Νοσοκομείο Αγρινίου για τεστ κορονοϊού

Mε πρωτοβουλία της Περιφέρειας θάλαμος στο Νοσοκομείο Αγρινίου για τεστ κορονοϊού

Προαναγγελθέν αλλά σε κάθε περίπτωση πρωτόγνωρο είναι το τοπίο σήμερα στη χώρα καθώς οι Έλληνες πλέον βιώνουν την απαγόρευση κυκλοφορίας που ανακοίνωσε η κυβέρνηση με στόχο την ανάσχεση της εξάπλωσης του κοροναϊού.

Παράλληλα το Εθνικό Σύστημα Υγείας προετοιμάζεται για την κορύφωση του «πολέμου» καθώς οι επόμενες εβδομάδες θεωρούνται οι πλέον κρίσιμες.

Το Νοσοκομείο Αγρινίου βέβαια αναλαμβάνει το δικό του μερίδιο και τέθηκε σε θέση μάχης καθώς σε αυτό δημιουργήθηκαν 60 κλίνες για πάσχοντες από κορονοϊό και έγιναν όλες οι αναγκαίες αναδιατάξεις.

Ωστόσο σημαντική εξέλιξη αναμένεται προσεχώς καθώς στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου θα τοποθετηθεί εξωτερικά θάλαμος για τη διεξαγωγή τεστ κορωνοϊού. Φυσικά θα  πόκειται για θάλαμο αρνητικής πίεσης με όλες τις προδιαγραφές και εξοπλισμό. Το ίδιο θα γίνει και στο Νοσοκομείο του Πύργου με στόχο να αποσυμφορηθεί αφενός το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου αλλά και να μην απαιτείται μεταφορά στην Πάτρα των πολιτών απο Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία.

Πρόκειται για πρωτοβουλία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας που θα χρηματοδοτήσει με 260.000 ευρώ τα νοσοκομεία που θα συντάξουν τα τεχνικά δελτία και θα προβούν στις σχετικές προμήθειες και εγκατάστασης του θαλάμου και του εξοπλισμού. Το θέμα αναμένεται να τεθεί στο περιφερειακό συμβούλιο που θα συνεδριάσει μεθαύριο δια περιφοράς.

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Avonimos

    Αυτοί με τις αλχημείες που κάνουνε θα διασπιρουν τον ιό μια ώρα αρχητερα και στην Αιτωλοακαρνανια!!! Πρώτα φουλαρουν τα κέντρα αναφορας(πράγμα που δεν θέλω) και μετά τα δευτερεύοντα κέντρα. Λίγο νιονιο θέλει. Δεν είναι απαρετητο να μολύνουν τα πάντα άθελά τους! Αλλιώς θα καταντισουμε σπιναλόγκα!! Χωρίς υποδομές και υλικά δομές τέτοιες δεν στινονται εν ταχύ χωρίς μέτρα σοβαρά για εργαζόμενους και πλυθισμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.