Δευτέρα, 1 Μαρτίου, 2021

Mε την μεσολογγίτισσα Αυγή Βουτσινά το Αλ.Ανυ.Α στο ευρωψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας

Mε την μεσολογγίτισσα Αυγή Βουτσινά το Αλ.Ανυ.Α  στο ευρωψηφοδέλτιο της Λαϊκής Ενότητας

Tο πολιτικό κίνημα Αλ.Ανυ.Α (Αλληλεγγύη- Ανυπακοή- Ανατροπή) ανακοίνωσε τη συμφωνία πολιτικής και εκλογικής σύμπλευσης με τη Λαϊκή Ενότητα. To μέλος του Αυγή Βουτσινά θα είναι υποψήφια Ευρωβουλευτής. Η Αυγή Βουτσινά είναι μεσολογγίτισσα με γνωστή κινηματική δράση . Στο παρελθόν είχε συλληφθεί καθώς πέταξε κότα στην είσοδο του Μεγάρου Μαξίμου . Η ανακοίνωση του Αλ. Ανυ.Α:

Επειτα από μια μακρόχρονη πορεία ‘’κινηματικής συνεργασίας μας’’, το πολιτικό κίνημα Αλ.Ανυ.Α ανακοίνωσε την συμφωνία πολιτικής και εκλογικής σύμπλευσης με την Λαϊκή Ενότητα.
Η απόφασή μας αυτή στηρίχτηκε στην αμοιβαία εκτίμηση και σεβασμό που αναπτύχθηκε όλα αυτά τα χρόνια μέσα από τους κοινούς μας αγώνες σε όλα τα κοινωνικά πεδία και όπου διακρίνουμε αδικία και καταπάτηση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας, όπως οι διακοπές ρεύματος, οι πλειστηριασμοί, οι σταθμοί διοδίων κλπ. σε πολιτικές διεκδικήσεις με τραγικές κοινωνικές διαστάσεις, (ΔΕΗ), απέναντι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και οργανισμών, ( Λιμάνια, αεροδρόμια) και σε όλους τους μαζικούς λαϊκούς αγώνες.
Θεωρούμε ότι η ΛΑ.Ε αποτελεί έναν από τους ‘’φυσικούς μας συμμάχους’’ και φυσικά είμαστε Περήφανοι για αυτή μας την απόφαση και σίγουροι για την περαιτέρω κοινή πορείας μας.
Στα πλαίσια αυτής της νέας συμπόρευσης, αποφασίσαμε να συμμετάσχουμε στα ψηφοδέλτια των επερχόμενων εκλογικών αναμετρήσεων σε ευρωεκλογές και εθνικές εκλογές.
Η αρχή γίνεται με τη συμμετοχή του μέλους του κινήματος Αυγής Βουτσινά στο ‘’ενωτικό ευρωψηφοδέλτιο’’ της ΛΑ.Ε.

*Παραθέτουμε τη δήλωση της για τη συμμετοχή της στις ευρωεκλογές..
Η συνεργασία μου με τη ΛΑΕ στις ευρωεκλογές είναι η συνέχεια των κοινών αγώνων μας.
Γεννήθηκα και μεγάλωσα στο Μεσολόγγι. Ζω και εργάζομαι στην Αθήνα. Από νεαρή ηλικία ασχολήθηκα με τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των συνανθρώπων μας με αναπηρία.
Είμαι ενεργό μέλος του κινήματος ΑΛ.ΑΝΥ.Α (ΑΛληλεγγύη-ΑΝΥπακοή-Ανατροπή) και όλα αυτά τα χρόνια δίνουμε αγώνες για μεγάλα κοινωνικά προβλήματα, όπως πλειστηριασμοί, διακοπές ηλεκτροδότησης, περίθαλψη ανασφάλιστων, μετακίνηση ανέργων, διόδια κλπ.
Νιώθω πολύ περήφανη γιατί μέσα από τις δράσεις αυτές πετύχαμε σημαντικές νίκες όπως:
*Την καθιέρωση του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ και τις ευνοϊκές ρυθμίσεις με εισοδηματικά και κοινωνικά κριτήρια για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
*Την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
*Την κατάργηση του εισιτηρίου των 5€ στα νοσοκομεία.
*Ανακόψαμε πλειστηριασμούς.
*Επανασυνδέσαμε το ρεύμα και το νερό σε νοικοκυριά που δεν είχαν να πληρώσουν.
*Συμμετείχαμε αλληλέγγυα σε όλους τους μαζικούς κοινωνικούς αγώνες.
*Σταθήκαμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που είχαν γονατίσει,
…και συνεχίζουμε.
Αποφάσισα να συμμετάσχω στο ευρωψηφοδέλτιο της Λ.Α.Ε. διότι είναι ενωτικό, όπως ακριβώς οι πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες το επιβάλλουν αλλά και επειδή θεωρώ ότι η ΛΑΕ αποτελεί τον φυσικό μου σύμμαχο σε μια κοινή προσπάθεια ανάσχεσης της κρίσης, με πολιτική και κοινωνική συνέπεια και εντιμότητα που έχουν αποδειχθεί στην πράξη όλα αυτά τα δύσκολα για τη χώρα και το λαό μας χρόνια.
*Επιτυχία για μας θα είναι να νιώσει ο αδύναμος δυνατός!
*Επιτυχία για μας θα είναι να ακουστεί η φωνή μας …η δική μας φωνή!
*Όπου δεν υπάρχουν μονοπάτια …τα ανοίγουμε περπατώντας!
*Πάμε λοιπόν να ανοίξουμε το δικό μας μονοπάτι με τόλμη, αποφασιστικότητα αξιοπρέπεια και αλληλεγγύη!

Αυγή Βουτσινά, μέλος του κινήματος Αλ.Ανυ.Α (Αλληλεγγύη- Ανυπακοή- Ανατροπή)

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.