Τρίτη, 13 Απριλίου, 2021

Β’ ΕΛΜΕ: «Με τις τέσσερις κατευθύνσεις Γαβρόγλου, λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας απειλούνται με λουκέτο»

Β’ ΕΛΜΕ: «Με τις τέσσερις κατευθύνσεις Γαβρόγλου, λύκεια της Αιτωλοακαρνανίας απειλούνται με λουκέτο»

Αντίθετοι στο σχέδιο νόμου για το νέο λύκειο οι καθηγητές της Β’ ΕΛΜΕ- καλούν σε απεργιακή συγκέντρωση την Παρασκευή.


Απορρίπτουν τις αλλαγές στο λύκειο οι καθηγητές όλης της χώρας και ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα.
Σήμερα δόθηκε στη δημοσιότητα το τελικό σχέδιο νόμου για το νέο Λύκειο και τον τρόπο εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Οι σχετικές ανακοινώσεις από την ηγεσία του ΥΠΠΕΘ έχουν γίνει ήδη από τον περασμένο Σεπτέμβριο, όμως η τελική μορφή θα δημοσιευτεί σήμερα, μετά από αρκετές αλλαγές.

Στο πλαίσιο αυτό, οι εκπρόσωποι των ΕΛΜΕ της χώρας , ενημέρωσαν για τους λόγους που το σχέδιο νόμου τους βρίσκει αντίθετους.
Νωρίτερα σήμερα, στα γραφεία της Β’ ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας, μέλη του Δ.Σ της Β’ ΕΛΜΕ και εκπρόσωποι της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων, εξέθεσαν στην τοπική κοινωνία μέσω των ΜΜΕ της περιοχή, μία προς μία τις ενστάσεις τους για το σχέδιο Γαβρόβλου , ενώ ανακοίνωσαν και απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 12 Απριλίου και συγκέντρωση στην πλατεία Δημοκρατίας, στις 11 το πρωί.

Αυτό που επεσήμανε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας κ. Γιώργος Κατσίφας κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, είναι ότι το Λύκειο πρέπει να εξασφαλίζει την αυτονομία και να διατηρεί το μορφωτικό του χαρακτήρα για όλα τα παιδιά και να μην συνδέεται με τις πανελλαδικές εξετάσεις και το σύστημα πρόσβασης στην Γ/θμια εκπαίδευση.

«Είμαστε αντίθετοι στη συρρίκνωση της γενικής εκπαίδευσης του Λυκείου, στη δραματική μείωση των γνωστικών αντικειμένων, στη μετατροπή του σε προθάλαμο για την Ανώτατη εκπαίδευση και στην αποδόμηση του μορφωτικού του χαρακτήρα», ανέφερε ο κ. Κατσίφας, ο οποίος έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για υποβάθμιση της γενικής παιδείας στο Λύκειο – η οποία έχει ήδη πληγεί τραγικά, όπως τόνισε- και για «ακρωτηριασμό» της τριετούς δομής του Λυκείου με τη μετατροπή της Γ’ τάξης σε προπαρασκευαστικό έτος για την πρόσβαση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Το χειρότερο είναι πως δεν κλήθηκαν εκπρόσωποι της ΟΛΜΕ να συμμετάσχουν στον διάλογο για το σχέδιο νόμου!», τόνισε ο κ. Κατσίφας.
Τόσο ο ίδιος, όσο και ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ. Απ. Γούναρης που πήρε τον λόγο στη συνέχεια, αλλά και ο κ. Κ. Κορδάτος από τη Β’ ΕΛΜΕ, εξήγησαν πως, η Αιτωλοακαρνανία, αν ακολουθηθεί το σχέδιο αυτό και οι κατευθύνσεις γίνουν από τρεις τέσσερις , θα δει πολλά σχολεία της να κλείνουν: «Ειδικά σε Περιφερειακά σχολεία με λίγους μαθητές , αν γίνουν τέσσερις κατευθύνσεις και δε σχηματίζονται τμήματα, οι μαθητές θα αναγκάζονται να εγγράφονται σε μεγαλύτερα σχολεία και τα Περιφερειακά σχολεία θα οδηγηθούν σε κλείσιμο».

«Το νέο σύστημα διαχωρίζει από πριν τους μαθητές σε καλούς και κακούς. Επίσης θέτει σε κίνδυνο τα σχολεία στα οποία δε θα συγκροτούνται ομάδες για τις κατευθύνσεις», ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

«Την Παρασκευή καλούμε όλους τους εκπαιδευτικούς να απεργήσουν. Να δώσουμε το μήνυμα ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο. Το υπουργείο να αποσύρει αυτό το έκτρωμα. Ο γίγαντας που λέγεται ΟΛΜΕ βρυχάται… Να προσέχουν γιατί έρχονται εκλογές και έρχονται και Πανελλαδικές εξετάσεις…» είπε με νόημα ο Κ. Κορδάτος στο κλείσιμο της συνέντευξης Τύπου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.