Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου, 2020

Ακόμη να γίνει η αποκατάσταση των βάθρων στη γέφυρα της Αβόρανης

Πριν από μερικούς μήνες έγινε μεγάλος θόρυβος σχετικά με την γέφυρα του χειμάρρου Ερημίτσα στη Νέα Αβώρανη.

Πολλές και από ποικίλες πλευρές οι διαβεβαιώσεις για άμεση επέμβαση ώστε να μην επιδεινωθεί η κατάσταση. Φθάσαμε στο τέλος του καλοκαιριού και τίποτα δεν έγινε παρ’ όλο που οι συνθήκες ήταν ιδανικές με την παρατεταμένη ανομβρία.

Τα ανωτέρω αναφέρει ο κ. Γιάννης Γιαννακόπουλος που επανήλθε στο θέμα

«Χθες κατέβηκα στη Γέφυρα και σας παραθέτω μερικές φωτογραφίες που με την έλλειψη το νερού φαίνονται πιο ξεκάθαρα οι διαβρώσεις που έχουν υποστεί τα πέλματα των στηριγμάτων της γέφυρας (παραθέτω και μερικές φωτογραφίες του Απριλίου 2019 που το ποτάμι είχε νερό)», σημειώνει και υπογραμμίζοντας πως δεν είναι ειδικός σαν γενικές παρατηρήσεις αν θα αναφέρει:

1.- Η ροή του νερού είναι συνεχείς και προφανώς πιο έντονη στο δεύτερο από δεξιά πέλμα όπου η κοίτη του χειμάρρου έχει γίνει βαθύτερη.
2.- Διαβρώσεις έχουν υποστεί και άλλα πέλματα.
3.- Από τα συνεχόμενα μπαζώματα πριν και μετά την γέφυρα έχει περιοριστεί η κοίτη του χείμαρρου.
4.- Oι βροχές και επομένως οι “καταβασιές” του χειμάρρου που θα επιφέρουν και άλλη καταπόνηση της γέφυρας πλησιάζουν.

Tι είχε υποστηρίξει η Περιφέρεια

Θυμίζουμε πως προ μηνών όταν υπήρξαν αντίστοιχα δημοσιεύματα, η Περιφερειακή Αρχή ανέφερε σε ανακοίνωση της πως στην εργολαβία «Συντήρηση Αντιπλημμυρικών έργων Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας», συνολικού προϋπολογισμού 1,2 εκατομμυρίων ευρώ, η οποία είναι ήδη σε εξέλιξη, έχει ενταχθεί η αποκατάσταση των φθορών στη γέφυρα της Αβόρανης στην Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας,.

Υποστηρίζει επίσης πως έγκαιρα η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας διενήργησε τον σχετικό έλεγχο, προκειμένου να διαπιστώσει τον βαθμό φθοράς στα βάθρα της γέφυρας και για τον λόγο αυτό η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ενέταξε την αποκατάσταση τους στην ενεργή εργολαβία.

Με βάση τον προγραμματισμό που έχει γίνει, με την πτώση της στάθμης των νερών θα αποκατασταθούν τα βάθρα, με δεδομένο ότι δεν υπάρχει κίνδυνος στατικής επάρκειας της γέφυρας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

2 Σχόλια

  1. Αλεκος

    Στο σχετικό αντιπλημμυρικο έργο έχουν ενταχθεί και καθαρισμοί ρεμάτων στη περιφερειακή ενότητα Αγρινίου, όμως ο μέγας βεζιρης εδώ και μήνες δεν υπέγραφε. Αν όμως γίνουν πάλι πλημμύρες θα αναστηθεί από τα κομματοκαναλα γιατί πουλάει ακόμη ως ρεζερβα

  2. Κχ

    Ειναι γεφυρα αυτη;οσα χρηματα θελει για να γινει αυτη μπορουν να φτιαξουν μια καινουρια. εγω καθε φορα που περναω φοβαμαι.γιατι δεν φτιαχνουν μια γεφυρα καινουρια ,στην ευθεια οπως ερχεται ο δρομος απο αγρινιο,να βγαινει εως την εκκλησια της αβωρανης; ετσι αποφευγουμε και τις στροφες.τι περιμενουν;πρεπει να γινει ατυχημα;κυριοι καντε εργα,ΤΩΡΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.