Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, 2020

Μεγάλες καθυστερήσεις στην κυκλοφορία οχημάτων λόγω της μεταφοράς ανεμογεννητριών στον Ορεινό Βάλτο

Κείμενο-φωτογραφίες Απόστολος Κων. Καρακώστας

Η μεταφορά των πτερυγίων των ανεμογεννητριών σήμερα το μεσημέρι καθυστέρησε πολύ τα οχήματα που κινούνταν στον επαρχιακό δρόμο από Γέφυρα Αχελώου προς Εμπεσό.

Συγκεκριμένα από τις 13.00 έως τις 14.00 και από το 40 χιλ. Αγρίνιο Εμπεσό, έως το 43 χιλ. το κομβόι των ρυμουλκών που μεταφέρουν τα πτερύγια δεν σταμάτησε στην Γέφυρα Βέργας για να γίνει αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας. Πολύ δύσκολο το τμήμα αυτό του δρόμου και τα οχήματα κινούνται πιο αργά από τον άνθρωπο. Συγχαρητήρια στους επαγγελματίες οδηγούς και τους χειριστές που με μεγάλη «μαεστρία» τα μανουβράρουν. Αλλά στον ίδιο δρόμο κινούνται και άλλοι άνθρωποι που έχουν κάποιες ανάγκες κι εκείνοι και θέλουν να φθάσουν έγκαιρα στον προορισμό τους.

Ειδικά αυτή την μεσημεριανή ώρα επιστρέφουν δεκάδες αυτοκίνητα προς τα χωριά του Ορεινού Βάλτου και ακόμα μακρύτερα πέρα από το ποτάμι προς τα χωριά της Αργιθέας και Αγράφων.

Μεγάλη ουράσχηματίστηκε σήμερα πίσω από τα βαριά οχήματα, επιβατικά, φορτηγά, και αγροτικά. Αλλά και πολλά ταξί που επιστρέφουν ηλικιωμένους και άρρωστους πίσω στα σπίτια τους, γι’ αυτούς  η μισή ώρα καθυστέρηση μετράει πολύ…

Στην προηγούμενη όμοια μεταφορά μηχανημάτων πριν δυο χρόνια το περισσότερο που περίμεναν τα αυτοκίνητα για να προσπεράσουν ήταν γύρω στα 10-15 λεπτά.

Στο συγκεκριμένο κομμάτι του δρόμου στην γέφυρα Βέργας ανάμεσα στην νέα και την παλιά γέφυρα πρέπει να γίνεται μια στάση ώστε να ανακουφίζεται η κυκλοφορία.

Πάντα ακούμε ιστορίες ότι αν κάποιος έφθανε στο Νοσοκομείο πριν δέκα λεπτά θα σωζόταν… Ευχόμαστε η καθυστερήσεις να μην αποβούν μοιραίες για κάποιον που μεταφέρεται προς τα κάτω για θέμα υγείας.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.