Σάββατο, 17 Απριλίου, 2021

Μεγάλες ζημιές στη Ναυπακτία-κινδύνεψαν άνθρωποι

Μεγάλες ζημιές στη Ναυπακτία-κινδύνεψαν άνθρωποι

Τουλάχιστον 55 ανθρώπους , οι οποίοι κινδύνευαν εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων, διέσωσε σήμερα τα ξημερώματα η Πυροσβεστική Υπηρεσία στον Πλατανίτη Ναυπάκτου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στην Μακύνεια και στην  Ιονία Οδό.

Μεγάλες ζημιές σημειώθηκαν σε Μακύνεια και Ρίζα ενώ σοβαρά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τα οποία έπληξαν τη  Ναυπακτία και ιδιαίτερα τις περιοχές Πλατανίτη-Παλαιοπαναγιά και Ναυπακτου. Δεκάδες κλήσεις οι στην πυροσβεστική υπηρεσία Ναυπάκτου για απάντληση υδάτων από υπόγεια.

Σοβαρά προβλήματα εξάλλου σημειώθηκαν και στην Εθνική οδό Αντιρρίου -Ναυπακτου με το νερό στον Πλατανίτη να φτάνει το ένα μέτρο και να έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Σοβαρά προβλήματα-στο Γρίμποβο και την Ψανή καθώς Καλυδώνος στην Ναύπακτο.και στο Αντίρριο με τα νερά να έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους.

Ειδικότερα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Οι πυροσβέστες μετέφεραν δύο άτομα από Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, καθώς και έξι άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υψηλότερους ορόφους. Επίσης ακόμη 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Στον Αγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου μεταφέρθηκαν τέσσερα άτομα από κάμπινγκ σε ασφαλές σημείο, ενώ στην γειτονική περιοχή της Μακύνειας διασώθηκαν τρία άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε σπίτι. Οσον αφορά τα αυτοκίνητα που είχαν εγκλωβιστεί σε τούνελ της  Ιονίας» Οδού, οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 20 άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία.

Εθνική οδός Αντιρρίου Ναυπάκτου στο ύψος του Πλατανίτη

Καλυδώνος

Αντίρριο

Πηγή: nafpaktianews.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.