Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου, 2020

Μεγάλη διάκριση μαθητριών του 19ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό «Παιδί & Κινηματογράφος»

Η ταινία μηκρού μήκους με τίτλο «Η τέχνη δίνει φτερά» των μαθητριών της ΣΤ τάξης του 19ουΔημοτικού Σχολείου Αγρινίου Παρασκευής Κουτσοκώστα και Παναγιώτας Περεπή κατέκτησε το Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Εικόνας.

03_1581_107677595_type12905Σινεφίλ παιδιά εμπνεύστηκαν από τη Μοντέρνα Τέχνη και συμμετείχαν στον  Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό  «Παιδί & Κινηματογράφος» που ολοκληρώθηκε με 13 μικρού μήκους ταινίες να αποτελούν την τελική επιλογή!

Μεταξύ αυτών και έργο με τίτλο «Η τέχνη δίνει φτερά» των μαθητριών της ΣΤ τάξης του 19ουΔημοτικού Σχολείου Αγρινίου  Παρασκευής Κουτσοκώστα και Παναγιώτας Περεπή που κατέκτησε το Πρώτο Πανελλήνιο Βραβείο Εικόνας.

Φορείς και συνδιοργανωτές του Διαγωνισμού είναι το Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης Νέας Υόρκης – ΜοΜΑ, η Κινηματογραφική Εταιρεία Αθηνών (Νύχτες Πρεμιέρας, ΣΙΝΕΜΑ-cinemagazine.gr), το Ευγενίδειο Ίδρυμα, το OPUS, Οργανισμός Ανάδειξης Ελληνικού Πολιτισμού και ο Εκδοτικός Οίκος ΜΕΛΙΣΣΑ.

Βασισμένα στους βασικότερους εκφραστές της Μοντέρνας Τέχνης των 19ου και 20ού αι., Ανρί Ματίς, Ρενέ Μαγκρίτ, Εντγκάρ Ντεγκά και Βίνσεντ βαν Γκογκ, μαθητές και μαθήτριες από όλη την Ελλάδα εμπνεύστηκαν μικρού μήκους με βοηθούς το βιβλίο, τον υπολογιστή, τη ζωγραφική, το κολάζ και τη φωτογραφία! Μαθητές και εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με τους καλλιτέχνες γνωρίζοντας τα βιωματικά ερεθίσματα, τις τεχνοτροπίες, τα έργα τους και τα κοινά σημεία αναφοράς τους και στη συνέχεια ολοκλήρωσαν μία ταινία μικρού μήκους με εργαλείο το animation.

Παιδιά από 5-12 ετών (νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία) δούλεψαν ομαδικά για το γύρισμα της ταινίας και μέσα από τις εκατοντάδες συμμετοχές, οι ειδικές στην τεχνική της κινούμενης εικόνας κ.κ. Χριστίνα Ντεπιάν και Ιωάννα Γιακουμάτου επέλεξαν τις ταινίες που πληρούσαν τα βασικά κριτήρια και ξεχώρισαν σε σχέση με άλλες.

Οι ταινίες διεκδίκησαν βραβεία τριών κατηγοριών (Σεναρίου, Εικόνας και Σκηνοθεσίας) και  ανακοινώθηκαν  το Σάββατο 21 Απριλίου.

ΓΙΑ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ
Ένα χρυσόψαρο έξω από τη γυάλα (νήπια)
Η γοργόνα που ήθελε να χορέψει (νήπια)
Στην μυστική πινακοθήκη (Α΄ τάξη)
A surrealistic day in the forest (Ε’ τάξη)
Madame Farfala (συλλογικό)

ΓΙΑ ΣΕΝΑΡΙΟ
Οι διαφημιστές (Γ΄ τάξη)
Το χρώμα απαντά στο ασπρόμαυρο (συλλογικό Β΄- Στ΄ τάξεις)
Στην μυστική πινακοθήκη (Α΄ τάξη)
Το χαμένο αφτί του Βαν Γκογκ (Α΄ τάξη)
Ο Βαν Γκογκ, ο Ντεγκά, ο Ματίς και ο Μαγκριτ συναντιούνται σε έναν ελαιώνα… (Δ’- Ε’ τάξεις)
You ’ll never walk alone (Ε ‘ τάξη)

ΓΙΑ ΕΙΚΟΝΑ
Η γοργόνα που ήθελε να χορέψει (νήπια)
Η τέχνη δίνει φτερά (συλλογικό)
Η μεγάλη συνεργασία (Γ΄ τάξη)
Η περιπέτεια ενός ψαλιδιού, ενός μολυβιού, μιας γόμας και 4 καλλιτεχνών (Β’ τάξη)

Οι πληροφορίες από www.cinemagazine.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.