Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου, 2020

Μεγάλη κινητοποίηση για τη φωτιά στο Ξηρόμερο-τέθηκε υπό έλεγχο (φωτο & βίντεο)

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων για την κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε κοντά στην Τρύφο Ξηρομέρου.  Ρίψεις γίνονται και απο αέρος. 

Ειδικότερα, πυρκαγιά ξέσπασε στις 4:40 το απόγευμα της Τετάρτης 1η Ιουλίου στο Ξηρόμερο και συγκεκριμένα στο χωριό Τρύφος στη θέση Αμπελώνας.

Η φωτιά ξεκίνησε σε χορτολιβαδική έκταση και εξαπλώθηκε καίγοντας κτηνοτροφική μονάδα , αμυγδαλιές, καρυδιές και στη συνέχεια δασική έκταση με πουρνάρια.

Μέχρι αυτή την ώρα η φωτιά είναι σε εξέλιξη και δεν έχει εκτιμηθεί αν υπάρχουν νεκρά ζώα και το μέγεθος της ζημιάς.

Στο σημείο επιχειρεί ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, δυνάμεις απο Αγρίνιο καθώς και δύο Πεζτετέλ από το Άκτιο που μέχρι τις 6:30 κατάφεραν από δύο ρίψεις το κάθε ένα.

Πηγή: e-maistros.gr

Σύμφωνα με νεώτερη ενημέρωση, η διαδικασία της κατάσβεσης έχει αποδώσει και η φωτιά έχει περιοριστεί ενώ στο σημείο βρίσκονται τόσο ο Περιφερειακός Διοικητή Π.Υ Δυτικής Ελλάδος Αρχιπύραρχος Νίκος Ρουμελιώτης όσο και ο Διοικητής Ν. Αιτωλοακαρνανίας ,Πύραρχος, Χρ. Μπόκας.

Υπό έλεγχο είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε στις 4:40 το απόγευμα της Τετάρτης 1 Ιουνίου στο Τρύφο Ξηρομέρου. Με ισχυρή δύναμη της πυροσβεστικής με 5 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της Αμφιλοχίας, δυο του Αγρίνιου, ένα από Μεσολόγγι και ένα από Πάτρα, η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο αργά το απόγευμα της Τετάρτης. Με την πρώτη ματιά εκτιμάται ότι κάηκαν τουλάχιστον 50 στρέμματα στα οποία περιλαμβάνονται χορτολιβαδική έκταση, στάλοι χωρίς να έχουν αναφερθεί νεκρά ζώα, Αμυγδαλιές, καρυδιές και δασική έκταση.

e-maistros.gr

 

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. ΑΝΩΝΥΜΟΣ

    Επειδή στο βίντεο αναφέρεται η μη αποτελεσματικότητα των πυροσβεστικών αεροπλάνων πετζετέλ ,πρέπει να πούμε τα εξής.
    Τα συγκεκριμένα αεροπλάνα έχουν χωρητικότητα περίπου δύο τόνους νερό και πολύ δεξαμενή που περιέχει αφρό. Αυτά τα αεροπλάνα για ανεφοδιασμό πηγαίνουν στο αεροδρόμιο όπου ανεφοδιάζονται με νερό και καύσιμα. Οι προδιαγραφές τους είναι να επεμβαίνουν όταν η πυρκαγιά είναι στο ξεκίνημά της ,επειδή είναι μικρά και μπορούν να κατέβουν και στοχεύσουν την εστία πού χαμηλά.Για να υπάρχει αποτελεσματικότητα πρέπει το αεροδρόμιο να είναι κοντά ώστε σε πολύ μικρό χρόνο να μπορούν να ανεφοδιάζονται και πηγαίνουν ξανά για ρίψη. Το ξαναλέω .Αυτά τα αεροπλάνα είναι όταν η πυρκαγιά βρίσκεται στο ξεκίνημα ,όταν επεκταθεί χρειάζονται τα καναντέρ. Τα πετζετέλ όλα αυτά τα χρόνια που τα χρησιμοποιούμε ναι μεν είναι παλιά αλλά έχουν σώσει περιουσίες.Και όταν τα είχαμε στο αεροδρόμιο Αγρινίου κάνανε ακόμη καλύτερη δουλειά και σε επιτήρηση αλλά και σε πυρόσβεση. Αλλά οι φωστήρες αυτού του κράτους τα στείλανε στο Ακτιο με ότι αυτό συνεπάγεται στην αποτελεσματικότητα των συγκεκριμένων αεροπλάνων .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.