Σάββατο, 2 Ιουλίου, 2022

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Θυρρείου-προς Δρυμό η φωτιά

Μεγάλη μάχη με τις φλόγες στην περιοχή του Θυρρείου-προς Δρυμό η φωτιά

Επιχειρεί μεγάλη δύναμη με επίγεια και εναέρια μέσα.ρίψεις και από το ρωσικό αεροσκάφος Beriev.

Μεγάλη είναι η πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κερασιές του Θυρρείου του δήμου Ακτίου-Βόνιτσας.

Η φωτιά εξαρχής έδειξε ανησυχητική, σε συνθήκες καύσωνα, καθώς πνέουν  ισχυροί άνεμοι στην περιοχή ενώ ο καπνός έχει σκεπάσει μεγάλο μέρος της Αιτωλοακαρνανίας. Ακόμη και στο Αγρίνιο η ατμόσφαιρα έχει τη μυρωδιά του καμένου.

Η πυρκαγιά μάλιστα έχει κάψει μεγάλη έκταση και κινείται προς την περιοχή του Δρυμού. Στο χωριό μεταβαίνουν και οι αυτοδιοικητικές αρχές.

Για την κατάσβεση έσπευσε και επιχειρεί μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα. Συντονίζει ο Αρχιπύραρχος Ανδρέας Στεμπίλης, Περιφερειακός Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Δυτικής Ελλάδας. Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες υπάρχει εισήγηση εκκένωσης του Δρυμού.

Ειδικότερα, στη μάχη με τις φλόγες έχουν ριχτεί 80 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 24 οχήματα και δύο 2 Ε/Π.

Ρίψεις νερού γίνονται από τέσσερα αεροσκάφη, συγκεκριμένα ένα καναντέρ, δυο πετζετέλ αλλα και το θηριώδες ρωσικό αεροσκάφος  Beriev-200.

Συνδρομή γίνεται και από υδροφόρες ΟΤΑ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.