Τετάρτη, Ιανουάριος 23, 2019

Mεγάλη συμμετοχή και στην Αιτωλοακαρνανία στις κάλπες της Κεντροαριστεράς

H φωτό στο εκλογικό κέντρο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου
H φωτό στο εκλογικό κέντρο στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Αγρινίου

Με συμμετοχή που ξεπερνά τις προσδοκίες των στελεχών της Κεντροαριστεράς εξελίσσεται και στην Αιτωλοακαρνανία η διαδικασία για την εκλογή  του αρχηγού του νέου φορέα.
Σε πανελλαδικό επίπεδο έως τις 19:00 έχουν ψηφίσει πάνω από 190.000 πολίτες  ενώ στα στα εκλογικά τμήματα της Αιτωλοακαρνανίας έως τότε είχαν ψηφίσει  περισσότερα από 4000 άτομα. Εκτιμάται πως η συμμετοχή στο νομό μας θα κυμανθεί στα 5000 άτομα.
Η μεγάλη προσέλευση κόσμου προκάλεσε την απόφαση για παράταση κατά μία ώρα της ψηφοφορίας. Έτσι, οι κάλπες σε ολόκληρη την επικράτεια θα κλείσουν μετά τις 20:30 ενδεχομένως και αργότερα.
Υπενθυμίζεται ότι υποψήφιοι για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς είναι Νίκος Ανδρουλάκης, Kωνσταντίνος Γάτσιος, Φώφη Γεννηματά, Σταύρος Θεοδωράκης, Γιώργος Καμίνης, Γιάννης Μανιάτης, Απόστολος Πόντας, Γιάννης Ραγκούσης, Δημήτρης Τζιώτης.
Ο β’ γύρος θα διενεργηθεί εφόσον κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώσει ποσοστό 50%+1 ψήφο. Η επαναληπτική ψηφοφορία θα αφορά τους δύο πρώτους υποψήφιους και νικητής θα είναι εκείνος που θα πλειοψηφήσει.
Αξίζει να επισημανθεί ότι στον β’ γύρο θα μπορούν να ψηφίσουν μόνο όσοι είχαν προηγουμένως ψηφίσει και στον α’ γύρο, δηλαδή στις 12 Νοεμβρίου.

Αγρίνιο, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου
Αγρίνιο, αίθουσα δημοτικού συμβουλίου

kalpes

Bόνιτσα (φωτό xiromeronews)
Bόνιτσα (φωτό xiromeronews)
Aμφιλοχία (φωτό e-maistros.gr)
Aμφιλοχία (φωτό e-maistros.gr)
Kατούνα (φωτό katounanews.blogspot.gr)
Kατούνα (φωτό katounanews.blogspot.gr)
Nαύπακτος (φωτό nafpaktianews)
Nαύπακτος (φωτό nafpaktianews)

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

 1. Γιώργος

  Μα απαισιόδοξη εκτίμηση της μεγάλης προσέλευσης λέει πως πρόκειται κυρίως για αντιμνημονιακούς ψηφοφόρους που είχαν καλομάθει στο σοσιαλΗστικό ΠΑΣΟΚ των παροχων, των διορισμών κλπ και έχουν απογοητευτεί από την «μνημονιακή» στροφή του ΣΥΡΙΖΑ.
  Το να χάσει ψήφους ο ΣΥΡΙΖΑ για να τους πάρει μια παράταξη χωρίς θέσεις
  και πρόγραμμα,, που δεν είναι διατεθειμένη να βάλει το μαχαίρι στο κόκκαλο, το θεωρώ μια τρύπα στο νερό.
  Κοινώς από μεταλλάξεις κρατιστών έχουμε χορτάσει ως χώρα…

 2. Ακης Ροδιτης

  Κύριε Γιώργο, όλοι γνωρίζουμε κι όλοι έχουμε παραδείγματα από το περιβάλλον μας ότι οι κρατιστές του σοσιαλΗστικού ΠΑΣΟΚ των παροχών και των διορισμών με μπροστάρη τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, βρήκαν μια ζεστή αγκαλιά στο ΣΥΡΙΖΑ των αποεπενδύσεων και της «αιματοβαμμένης» ΕΡΤ. Είναι αυτοί που μαζί με τους δεξιούς συναδέλφους τους του Προκόπη Παυλόπουλου το κατέστησαν κόμμα εξουσίας από ένα κόμμα της περιθωριακής αριστεράς του 3% και είναι αυτοί που εξακολουθούν να το συντηρούν δημοσκοπικά στη δεύτερη θέση. Εκτός φυσικά κι αν νομίζετε ότι μελλόνυμφοι ομοφυλόφιλοι, οι διεμφυλικοί 15χρονοι, οι αντισυστημικοί των Εξαρχείων και οι αποφυλακισμένοι βαρυποινίτες (γιατί μόνο αυτοί εκτός των δημοσίων υπαλλήλων είναι ικανοποιημένοι) αντιπροσωπεύουν το 18% του εκλογικού σώματος…

 3. Γιώργος

  Κύριε Ροδίτη, θεωρώ πως δεν προσχώρησαν όλοι οι κρατιστές του ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πλήθος αυτών και στο «νέο ΠΑΣΟΚ» και στη ΝΔ.
  Μεγάλο βήμα όντως να αποδυναμωθεί και να φύγει το τσίρκο των Συριζανελ, αλλά εξίσου σημαντικό πιστεύω είναι στη διάδοχη κυβέρνηση να κυριαρχήσει το μεταρρυθμιστικό ρεύμα.
  Κάτι που με την παρούσα στελέχωση και κυρίαρχη νοοτροπία το θεωρώ απίθανο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.