Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Πρεμιέρα με κλειστούς δρόμους και κίνηση

Μεγάλος Περίπατος της Αθήνας: Πρεμιέρα με κλειστούς δρόμους και κίνηση

Από τα ξημερώματα (6:00) της Πέμπτης, 11 Ιουνίου, κι από τις οδούς Ηρώδου Αττικού και Βασιλίσσης Ολγας ξεκίνησαν τα μέτρα περιορισμού των οχημάτων και η εφαρμογή του σχεδίου για τον Μεγάλο Περίπατο.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό πολύς κόσμος πιάστηκε εξαπίνης καθώς δεν γνώριζε ότι από σήμερα τίθεται σε ισχύ το μεγαλόπνοο σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για μια μεγάλη βόλτα περιμετρικά του κέντρου της Αθήνας.

Ως εκ τούτου, δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που δεν γνώριζαν ότι κλείνει ο δρόμος, προκειμένου να αλλάξουν το δρομολόγιό τους, κι έτσι, δημιουργήθηκε μποτιλιάρισμα. Στο σημείο βρίσκεται από το πρωί και ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος επιβλέπει τις εργασίες των συνεργείων του δήμου, αλλά και η δημοτική αστυνομία που έχει αποκλείσει το σημείο στην συμβολή των οδών Βασιλέως Κωνσταντίνου και Βασιλίσσης Ολγας, προκειμένου να ενημερώνουν και να δίνουν κατευθύνσεις στους οδηγούς.

Ακολουθούν στις 14 Ιουνίου η Πλατεία Συντάγματος και η Πανεπιστημίου ενώ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό-ιστορικό τρίγωνο θα ισχύσουν από αρχές Ιουλίου, όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του ο δήμος Αθηναίων.

Λεωφόρος Βασιλίσσης Όλγας
-Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
-Οχήματα Ατόμων με Αναπηρία
-Οχήματα προς τους χώρους στάθμευσης του Ζαππείου και του Ομίλου Αντισφαίρισης Αθηνών
-Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς
-Ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών στους χώρους του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών
-Οχήματα τροφοδοσίας του Ζαππείου και στον Όμιλο Αντισφαίρισης Αθηνών
-Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης
-Οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για την εξυπηρέτηση της συγκεκριμένης περιοχής

Οδός Ηρώδου Αττικού
-Οχήματα μονίμων κατοίκων (Μόνιμοι κάτοικοι που έχουν κάρτα στάθμευσης στη Ζώνη 1. Μόνιμοι κάτοικοι για τη χρήση ιδιωτικού χώρου στάθμευσης)
-Oχήματα Ατόμων με Αναπηρία
-Ταξί για επιβίβαση και αποβίβαση επιβατών εντός των περιοχών
-Ηλεκτροκίνητα μέσα μεταφοράς
-Οχήματα τροφοδοσίας Καταστημάτων
-Οχήματα ταχυμεταφορών και διανομών καταστημάτων εστίασης
-Οχήματα Δημόσιων Υπηρεσιών για τις ανάγκες της περιοχής
-Οχήματα Έκτακτης Ανάγκης
-Οχήματα Οργανισμών Δικτύων Κοινής Ωφέλειας για ανάγκες της συγκεκριμένης περιοχής

Διευκρινίζεται ότι στις προαναφερόμενες περιοχές τα στελέχη της Δημοτικής Αστυνομίας θα βρίσκονται σε όλα τα σημεία ενδιαφέροντος, ώστε να ενημερώνουν τους διερχόμενους οδηγούς αλλά και τους πεζούς.

Η συνέχεια των παρεμβάσεων θα γίνει στην Πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου από το πρωί της Κυριακής, 14 Ιουνίου. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο εμπορικό τρίγωνο – ιστορικό κέντρο θα αρχίσουν να ισχύουν από τις αρχές Ιουλίου. Οπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, «για όλες τις φάσεις των παρεμβάσεων και κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα γίνονται εγκαίρως ανακοινώσεις από τον Δήμο Αθηναίων που θα απαντούν στα ερωτήματα κατοίκων και επισκεπτών της Αθήνας».

«Ο πιλοτικός χαρακτήρας των ρυθμίσεων δίνει την δυνατότητα το επόμενο διάστημα να γίνουν όποιες αλλαγές κριθούν σκόπιμες προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι το αρτιότερο τόσο για τους κατοίκους και τους εργαζόμενους όσο και για τους επισκέπτες της πόλης. Η εξέλιξη όλων των αλλαγών θα είναι σταδιακή ώστε οι Αθηναίες και οι Αθηναίοι αλλά και οι επισκέπτες της πρωτεύουσας να απολαμβάνουν τις σημαντικές βελτιώσεις που φέρνει στη ζωή τους ο Μεγάλος Περίπατος αλλά και να εξοικειώνονται με τον καλύτερο τρόπο στις παρεμβάσεις που έχουν σχεδιαστεί. Για τον λόγο αυτό άλλωστε το πρώτο διάστημα της εφαρμογής των πιλοτικών ρυθμίσεων η Δημοτική Αστυνομία θα προχωρά σε συστάσεις και οδηγίες στους οδηγούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ethnos.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.