Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου, 2020

Μεγάλος προβληματισμός για τα λιγότερα “πρωτάκια” στα δημοτικά του Αγρινίου

Μεγάλος προβληματισμός για τα λιγότερα “πρωτάκια” στα δημοτικά του Αγρινίου

allazei-i-diadikasia-eggrafis-mathitwn-sta-sxoleia.w_lMεγάλο προβληματισμό στην εκπαιδευτική κοινότητα της περιοχής του Αγρινίου έχει προκαλέσει το γεγονός της μεγάλης μείωσης του αριθμού των παιδιών που γράφτηκαν στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία για το σχολικό έτος 2018-19.
Σήμερα έληξε η προθεσμία εγγραφής στην Α’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου όπου θα φοιτήσουν οι μαθητές που γεννήθηκαν από 1-1-2012 έως 31-12-2012 και αντίστοιχα στα Νηπιαγωγεία παιδιών γεννημένων το 2013 και 2014
Ακριβή αριθμητική εικόνα και συγκεντρωτικά στοιχεία οι αρμόδιοι θα έχουν σε λίγες ημέρες αλλά οι πρώτες εκτιμήσεις συγκλίνουν πως τα «πρωτάκια» τον Σεπτέμβριο θα είναι κατά 15-20% λιγότερα συγκριτικά με την τρέχουσα σεζόν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα πως σε δημοτικό της παρατριχώνιας περιοχής τα «πρωτάκια» της επόμενης σεζόν θα είναι 7 ενώ τώρα είναι 21. Σε δύο δημοτικά του Αγρινίου από 75 θα είναι 60. Αντίστοιχη είναι η εικόνα σε όλα σχεδόν τα σχολεία.
Μείωση βέβαια καταγράφεται κάθε χρόνο στο μαθητικό δυναμικό της Αιτωλοακαρνανίας (όπως και σε όλη τη χώρα) αλλά πλέον η κατάσταση είναι ιδιαίτερα ανησυχητική. Ελλοχεύει σαφώς κίνδυνος για μείωση της οργανικότητας σχολικών μονάδων και για μελλοντικό κλείσιμο σχολείων.
Ο προβληματισμός βέβαια είναι ευρύτερος καθώς η υπογεννητικότητα λόγω της κρίσης θα έχει δραματικές συνέπειες σε όλες τις κοινωνικές εκφάνσεις.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.