Πέμπτη, 22 Απριλίου, 2021

Μειωμένη έως και 80% η προσέλευση πολιτών στο Νοσοκομείο Αγρινίου στην εποχή του κορονοϊού-Πως εξηγείται

Μειωμένη έως και 80% η προσέλευση πολιτών στο Νοσοκομείο Αγρινίου στην εποχή του κορονοϊού-Πως εξηγείται

Kατακόρυφη μείωση έχει σημειωθεί στην προσέλευση των πολιτών στο Νοσοκομείο Αγρινίου μετά την εμφάνιση και στη χώρα μας των κρουσμάτων κορονοϊού.

Η μείωση είναι πανελλαδικό φαινόμενο ωστόσο στο νοσηλευτικό ίδρυμα του Αγρινίου, πριν ακόμη την απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτιμάται πως κυμαίνεται 70% -80% καθώς οι κλινικές αδειάζουν και δεν γίνονται τακτικά χειρουργεία παρά μόνο επείγοντα ενώ έχει περιοριστεί και το επισκεπτήριο.

Ο φόβος της πανδημίας αποθαρρύνει τους πολίτες από το πάνε στο νοσοκομείου για μη σοβαρό ζήτημα ενώ πολλοί απευθύνονται σε ιδιώτες γιατρούς. «Αποδεικνύεται ωστόσο πως πολλοί από αυτούς που έσπευδαν-πριν τον κορονοϊό- στο νοσοκομείο δεν είχαν σοβαρή ανάγκη», εκτιμά νοσοκομειακός παράγοντας.

Η μείωση αυτή-έστω και με αφορμή αυτή τη συγκυρία- επιβεβαιώνει αυτό που υποστηρίζουν γιατροί και ειδικοί στο χώρο της υγείας, την αναγκαιότητα δηλαδή λειτουργίας ισχυρής μονάδας πρωτοβάθμιας φροντίδας ώστε να αποσυμφορείται το Νοσοκομείο και να αντιμετωπίζει τα λεγόμενα βαριά περιστατικά.

Φωτό αρχείου 

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. Δημήτρης

    Σταμάτησαν να πηγαίνουν 15-15 οι κουμπαραίοι,απλό είναι.Δεν είναι χαζοί,την κοιτάνε την πάρτη τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.