Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Μειωμένη κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» την πρώτη μέρα των πτήσεων στα νησιά

Μειωμένη κίνηση στο «Ελ. Βενιζέλος» την πρώτη μέρα των πτήσεων στα νησιά

Τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασία οι λιγοστοί επιβάτες – Υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους χώρους – Νέα όψη για το αεροδρόμιο λόγω εφαρμογής των μέτρων προστασίας – Δείτε φωτογραφίες Πολύ υποτονική η κίνηση στον διεθνή αερολιμένα Ελευθέριος Βενιζέλος το πρωι της Δευτέρας πρώτης ημέρας που επιτρέπεται και η μετάβαση στα νησιά της χώρας.

Ωστόσο, το αεροδρόμιο είναι ετοιμο να υποδεχτεί τους ταξιδιώτες που θα επισκεφθούν τα ελληνικά νησιά από σήμερα και στο εξής. Ήδη από νωρίς το πρωί οι λιγοστοί επιβάτες που επέλεξαν να επισκεφθούν τη νησιωτική χώρα του Αιγαίου και Ιονίου τηρούν ευλαβικά τα μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Από σήμερα Δευτέρα 25 Μαϊου ξεκίνησαν άλλωστε οι πτήσεις προς τα νησιά μια εβδομάδα μετά την άρση των μέτρων που επέτρεπε στους πολίτες να ταξιδεύουν μονάχα μέχρι την Κρήτη.

Από τις 6 το πρωί και μέχρι τις 14:00 το μεσημέρι ειναι προγραμματισμένες τουλάχιστον 19 πτησείς σε νησιά με το πρώτο νησί που υποδέχτηκε κόσμο από το αεροδρόμιό του να είναι η Χίος. Η πτήση έφυγε στις 6 το πρωί, ενω ανά μια ώρα μετά ακολούθησαν πτήσεις σε Σκύρο, Κω Κεφαλονιά, Λέρο, Ικαρία, Μήλο, Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Μυτιλήνη, Σαντορίνη, Σάμο, Μύκονο, Χίο πάλι, Σάμο ξανά, Ρόδο, Αστυπάλαια, Σκύρο και Πάρο.

Ο διεθνής αερολιμένας Αθηνών έχει αλλάξει και όψη αφού στα γκισέ έχουν τοποθετηθεί ειδικά προστατευτικά μεταξύ υπαλλήλου αεροπορικής εταιρείας και επιβάτη, ενώ η μάσκα είναι υποχρεωτική για όλους τους χώρους.

Η χρήση μάσκας είναι επίσης υποχρεωτική τόσο κατά τη διάρκεια της διαδικασίας επιβίβασης όσο και κατά την πτήση. Οι εργαζόμενοι είναι εφοδιασμένοι με όλα τα μέσα ατομικής προστασίας (μάσκες, γάντια, αντισηπτικό υγρό) τα οποία και χρησιμοποιούν καθ’ όλη τη διάρκεια της εργασίας τους.

Επίσης στον χώρο υπάρχουν αντισηπτικά, ενώ υπάρχει και νέα διάταξη των καθισμάτων σε όλους τους χώρους.

Επίσης ο ταξιδιώτης θα διακρίνει ειδικές σημάνσεις στο έδαφος, οπτικές οδηγίες σε οθόνες και banners έτσι ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις. Και φυσικά όλες οι εγκαταστάσεις, τα μηχανήματα, ο εξοπλισμός και οι επιφάνειες συχνής επαφής στους χώρους του αεροδρομίου, καθαρίζονται και απολυμαίνονται τακτικά από το προσωπικό.

Βασίλης Γούλας

Πηγή: protothema.gr

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.