Πέμπτη, Μάιος 23, 2019

Μειώνεται από 25 σε 22 ο αριθμός των μαθητών ανά τάξη για Νηπιαγωγεία και Α’ Δημοτικού

Διορίζονται 450 εκπαιδευτικοί επιτυχόντες του διαγωνισμού ΑΣΕΠ 2008

Τηνμείωση του αριθμού των μαθητών από 25 σε 22 ανά τάξη στα Νηπιαγωγεία και στην Α’Δημοτικού ρυθμίζει τροπολογία του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων που κατατέθηκε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου «Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις».
Ο αριθμός των μαθητών θα μειωθεί από το επόμενο σχολικό έτος 2019 – 2020. «Με την τροπολογία ικανοποιείται ένα δίκαιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας και της κοινωνίας», ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου.
Με την ίδια τροπολογία, ανάβει το πράσινο φως για τον διορισμό όλων των δικαστικά δικαιωθέντων εκπαιδευτικών, επιτυχόντων του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ του 2008. «Η τροπολογία οδηγεί στην επίλυση ενός ζητήματος που επί 10 χρόνια ταλαιπωρούσε 450 εκπαιδευτικούς», ανέφερε ο Υπουργός Κώστας Γαβρόγλου, σημειώνοντας ότι αφορά όλους τους εκπαιδευτικούς που έχουν δικαιωθεί με αποφάσεις του ΣτΕ και των Διοικητικών Δικαστηρίων.

Θέματα που ενδιαφέρουν

1 Σχόλιο

  1. Β.Ε

    Όταν είσαι γονιός θέλεις το καλύτερο για το παιδί σου…αυτό συνεπάγεται λιγότερα παιδιά στην τάξη, για να μπορεί και ο εκπαιδευτικός να έχει τον χρόνο που χρειάζεται για όλα τα παιδιά..στην τάξη ισχύει ότι και στην οικογένεια…ευτυχισμένοι γονείς, χαρούμενα παιδιά…η λύση να εξαντλήσουμε τους εκπαιδευτικούς θα δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα,….βέβαια κάποια θα βάλουν ισολογισμούς πάνω απο τους μαθητές, που στην τελική δεν φταίνε και για την κρίση…αλλά είναι κάποιοι ικανοί να τα τιμωρήσουν με αυτόν τον τρόπο…οι προηγούμενοι τα κλείνανε τα σχολεία…βγάλανε σε διαθεσιμότητα 2500 χιλ εκπαιδευτικούς και 18000 χιλ μαθητές χωρίς αντικείμενο…η δημόσια παιδεία θέλει και χρειάζεται βελτίωση…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.