Δευτέρα, 30 Νοεμβρίου, 2020

Μεσημέρι στο Αγρίνιο μόνο Πάσχα και Τσικνοπέμπτη

Μεσημέρι στο Αγρίνιο μόνο Πάσχα και Τσικνοπέμπτη

pasxa Αν το Αγρίνιο είναι νεκρή πόλη, είναι ιδίως το μεσημέρι. Τα πάντα κλείνουν, κόσμος δεν κυκλοφορεί. Τα μόνα που ήταν ανοικτά ήταν τα ουζερί και αυτά πλέον δεν τα πολυπροτιμάει νέος κόσμος το μεσημέρι, αλλά πολύ περισσότερο το βράδυ.

Τα νεκρικά μεσημέρια στο Αγρίνιο μόνο δύο φορές το χρόνο σπάνε. Μια φορά την Τσικνοπέμπτη και άλλη μία την Μεγάλη Παρασκευή ( ιδίως) και  Μεγάλο Σάββατο, άντε Κυριακή Πάσχα & Δευτέρα. Μέχρι εκεί.

Παλιότερα ίσως οι “μεσημεριανές” μέρες ήταν περισσότερες, τόσο στις διακοπές του Πάσχα όσο και των Χριστουγέννων.

Τώρα όμως τα πράγματα άλλαξαν και συμπτύχθηκαν. Το Πάσχα έφυγε. Έφυγε ακόμα πιο γρήγορα μέσω της Ιόνιας Οδού, κι ας υπήρξε μια μέρα καθυστέρηση.

Μαζί του όμως πήρε τα ζωντανά μεσημέρια. Και κυρίως μας υπενθύμισε ότι το Αγρίνιο δεν είναι πόλη που έχει δουλειές με συνεχές ωράριο αλλά με σπαστό. Δεν είναι πόλη που έχει νέο κόσμο να περιφέρεται, παρά μόνο ορισμένες νησίδες νεότητας από φοιτητές, που έχουν και αυτή την κλειστή τους κοινότητα. Και να μην ξεχνάμε, ότι τα μεσημέρια στο Αγρίνιο είναι ακατάλληλα μόλις πιάσουν οι πρώτες ζέστες.

Και του χρόνου λοιπόν, μέχρι το επόμενο Πάσχα.

Λ.Υ.

Θέματα που ενδιαφέρουν

3 Σχόλια

  1. RIPT

    Πηγαινετε και σε καμια αλλη πολη, που δε βρισκεις ουτε περιπτερο ανοιχτο μετα τις 10 το βραδυ και μετα ελατε να γραψετε για τα νεκρα μεσημερια του Αγρινιου…

  2. LOREAL

    Το πρόβλημα θα το λύσει ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ασταμάτητους διορισμούς στο δημόσιο. Θα γεμίζουν τα ουζερί και οι καφετέριες και στη δεύτερη βάρδια, τη μεσημεριανή! Όχι μόνο στις 10 το πρωί…

  3. Ανώνυμος

    Κι αυτό το πράγμα εδώ στην αθηνα όλες τις ώρες κόσμο εχει το βαριέσαι

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.