Παρασκευή, 20 Μαΐου, 2022

Μεσίστιες οι σημαίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον Κωστή Στεφανόπουλο

Μεσίστιες οι σημαίες στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τον Κωστή Στεφανόπουλο

unnamedΜέσα σε κλίμα ιδιαίτερης συγκίνησης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας τίμησε τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο, ο οποίος απεβίωσε χθες βράδυ, αφήνοντας πίσω του μία σημαντική παρακαταθήκη στην πολιτική ζωή της χώρας μας.

Κατά την έναρξη της σημερινής συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή, ενώ ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Κώστας Καρπέτας μιλώντας εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής εξήρε την προσωπικότητα και το ήθος του.
«Έχουμε όμως το χρέος να τιμήσουμε έναν άνθρωπο που διαμόρφωσε την ιστορία και τη συλλογική μνήμη της χώρας στα χρόνια της πολιτικής του θητείας, αφήνοντας το πολιτικό του στίγμα, διδάσκοντας ήθος με την προσωπικότητα και τις πράξεις του. Ο 5ος Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και Αχαιός Κωστής Στεφανόπουλος έτυχε καθολικής αποδοχής για τον τρόπο με τον οποίο υπηρέτησε και τίμησε το αξίωμα του ανώτατου πολιτειακού θεσμού της χώρας» σημείωσε κατά την ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης.
Και συνέχισε ο κ. Καρπέτας: «Σε όλη του τη μακρά διαδρομή, ο Κωστής Στεφανόπουλος, υπήρξε μια αυθεντική έκφραση του προτύπου πολιτικού παραδείγματος, του πολιτικού που πίστευε ότι σε συνθήκες δημοκρατίας διδάσκεις με το παράδειγμα. Πιστεύοντας ειλικρινά και ανυστερόβουλα στη Δημοκρατία και στους κανόνες που την οριοθετούν, εφαρμόζοντας στην πράξη τις αρχές που απορρέουν από την πεποίθησή του, και αρνούμενος ασυνθηκολόγητα να υποτάσσει το δημοκρατικό κώδικα αξιών του στην κάθε εφήμερη σκοπιμότητα».
Να σημειωθεί πως από σήμερα και για τρεις ημέρες, οι σημαίες θα κυματίζουν μεσίστιες στο κεντρικό κτίριο και στις Υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αχαΐας, Αιτωλοακαρνανίας και Ηλείας, σε ένδειξη πένθους για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου.

Θέματα που ενδιαφέρουν

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.